Bojli, pellet, stb...

Ezt blogot azért hoztam létre,hogy itt osszuk meg a csalizási, etetési technikákat, tapasztalatokat, ne a c&r-be.

42 hozzászólás

Hozzászólások

2010. 02. 08. 21:13
Szia Zoli!

Fel is avatom gyorsan az új blogodat e téma megkezdésével!
5éves korom óta horgászom és mindig azokra a vizekre szerettem járni amik valamilyen szinten vadregényesek!
Idén többször megyünk majd ismerősökkel a Dégi Park-tóra horgászni, ez egy 4,5 ha nagyságú tó 1.2m átlagmélységgel, elég szépen el van eresztve töklevelessel! Leginkább ezeket a tökleveleseket veszem majd célba matchbottal, nyártól feederekkel. Egy valamiben viszont bizonytalan vagyok és ez pont az etetés! Mivel a halak a biztos menedék és nem utolsósorban a táplálék miatt állnak be ezek alá a töklevelek alá nem biztos, hogy szerencsés lenne gombócokkal csobogni...
Viszont ilyen körülmények között pont eszembe jutott amit írtál, hogy kukorica+búza+kendermag keverék...mit gondolsz?
2010. 02. 08. 21:20
Szia
Ezt merem ajánlani,nem tudom milyen távolságra horgászol,csónakot lehet e használni,de ezeket rakétával is nyugodtan be lehet dobni,oda mennek a halak,nekem volt olyan is,hogy rakétázás közben sült el a jelző.
2010. 02. 08. 21:25
Köszönöm a gyors válaszokat!:)

na szóval, a tavon nem használok csónakot, csak partól horgászok és 2 különböző típus van amit meg kell horgásznom majd.

1:közvetlen a part előtt van a nagy tökleveles és kb 10-15 méter távolságig húzódik beljebb
2:kb 20-25 méterre van a parttól egy nagy tökleveles

a másik kérdésem az lenne hogy szerinted az oldalát etessem meg a tökösnek? és kb mennyire tudom kicsalogatni alóla a halakat???
2010. 02. 08. 21:38
Szerintem arra figyelj,hogy mivel finomszerelékkel vagy nagyon a tövét ne vedd célba mert én már jártam úgy hogy match botoztam és elvitte az úszót de már bebújt a fedezékbe és el is köszönt.Hát én személyes tapasztalatom,én kb egy fél métert tartani szoktam.
2010. 02. 08. 21:54
Martinez!!

Személyes tapasztalatom az hogy szinte a tökös falat etesd meg 10-50 centiig mivel odáig sokkal bátrabban kimennek még a halak legyen az bár mi.Be kell vállani a kockázatot.Hidd el megériDe mindég szemböl horgászd meg ugy hogy előtte nyilt viz legyen.Ezt pedig csuszó uszós szerelékkel tudod a legjobban megdobni hogy ott marad a szerelék a közelében.Az a helyzet a szerelék összeállitásában mindég tartsad szem előtt a terepet.Ugy válaszd meg a zsinor vastagságot.Javaslom neked a teli szereléket.Tehát nincs vékonyabb előke semmi.Ügyelj hogy ne legyen sok csomózás a szereléken.De már vannak olyan olmok hogy nem is kell csomózni csak a horgot felkötni.Ha sikerül elforditnod a tökös elől már van esélyed hogy megfogd.
Nekem Pl a mult éven hinárfalat horgásztam de már ha 50 centire tul dobtam nem volt semmi kapásom.szinte a falon pecáztam.Igaz hogy 5-ből csak 2 jött ki mert beugrik közé és onnan már nem sok esély van kivenni.De volt élmény,adrenalin.Más aki kint a sima terepen pecázott volt olyan hogy napokig nem volt neki semmi.
2010. 02. 08. 21:56
Én is így gondoltam hogy fél-1 méterre megpróbálom kicsalni őket!
Feederrel pedig mindenképpen az amurokat akarom célba venni, a kedvenc halam, sportos bivaly erős:) utána egy fénykép-fertőtlenítés-nagy puszi és pápá:)
2010. 02. 08. 22:03
Köszönöm a tippeket Gimmo!

Jó gondolatok és persze gondolom tapasztalatok!
Én is az egybe szerelésen gondolkoztam, a match orsómhoz 2 dob van, az egyiken 0.16os a másik 0.18as, szerintem a 18as lesz erre a célra a megfelelő!
Azt hogy szemből horgásszam meg abban az esetben ha rögtön a parton van a tökleveles nem megoldható, de akkor majd kiülök a szélére!
2010. 02. 08. 22:19
Zoli ennek örülök a blognak,hogy ilyen cimszó alatt hoztad létre.

De először is had füzzem hozzá,hogy beszélünk ilyen dipp olyan carp olyan Hmm má dadogok.
De senki itt még nem emlitette az etetés igazi menülyét.Ezen pedig csak a természetes kajákra és csalikra gondolok.
Itt a környékünkön vannak nagy krumpli földek és mikor azt betakaritják géppel elég sok elmarad belőlle.Na anno én mindég mentem és szedtem 2-3 zsákkal és van jó pincém amiben eltudtam tárolni.
Etetni mindég kukorica buza beáztatva 2 napig majd megfözni.Olyan friss aromás illata van hogy nincs az a hal ami ellen tud neki állni.Krumli!!!! ha megvan pucolva és össze van vágva 1.5-ös kockára és azt megfőzni ugy hogy ne essen szélyel.A főtt kukorica,buzához hosszá van téve és azt ugy beetetni egy helyre.De az első 3 etetést nem kell sajnálni a mennyiséget.Miért?? nem kell csak minden másnap lemenni ha egy 20 literes diszperzites kannával beboritol.Megéri.
A 3. etetés után szinte a negyedére csökkenteni a mennyiséget a kruplit meg növelni .De akkor már rálehet ülni.
Csalizás!!!! A krumlit jo félig ugy mefőzni hogy áljon a horgon ha bedobol akár messzebre is.Aár hiszitek akár nem,de a kruplinak van olyan hatása mint bármilyen bolylinak vagy akár minek.
Sajnos már én sem a régi vagyok aki még szeptember végén is bementem jó mellig érő vizbe etetni mivel csónak nem volt.Annó meg is voltak az eredményei rendesen.De ehez az kell hogy lejárjál rendszeresen.De a többt ne kommentáljam hogy milyen következményei vannak.Mivel ha tényleg sikeres vagy az etetésen nem biztos,hogy a többi sporitól rátudol ülni a helyedre.
Válassz olyan sarkot ahol megtudod dobni két oldalról is a elfoglalják a helyed.Hidjétek el megéri. javaslom nektek próbáljátok ki a krumplival való csalizást.Az is igaz nem olyan hogy bedobod és másnap is ott lóg a horgon.Tehát meg van az esélye,hogy az aprók leverik rólla.De azt ugy is tapasztalod.
Volt olyan nekem a kisdunán,hogy 2-3 ora hosszat verték az aprók közben cserélgettem azért.És akkor jön az adrenalin mikor megszünik a verések.Mivel megjelent a nagyobb testü hal és olyankor félre állnak az aprók.Akkor lehet számitani hogy csattan minden.
Van még egy!!
Aki ismeri az epret annak javaslom hogy ha már érik etessen azzal.És csalizzon is. Minden hal szereti nagyon főleg békés halak,néha néha bejön rá nagyobb ponty is.
2010. 02. 08. 22:33
Gimmo,örülök neki hogy felhoztad ezeket az elfelejtett csalikat,azon gondolkoztam hogy egy ilyen blogot is létrehozok,én áttértem már egy pár éve a bojlizásra,de az ilyen csalikból mindíg viszek magammal. Mert mondhat csütörtököt a legjobb bojli is,a természetes táplálékkal nem nagyon veszi fel a versenyt semmi.
Kagyló,zsenge borsó,csemegekukorica,kukoricamálé(nállam a bojli elődje)
2010. 02. 08. 23:06
Ez a kukoricamálé tényleg olyan jó csali?
Párszor hallottam már róla, de nem csigázott fel annyira, hogy ki is próbáljam.
Pár sorban írjatok róla pár tapasztalatot és azt hogy célszerű felkínálni!
2010. 02. 08. 23:37
Martinez én még gyerekként megéltem azt hogy olyan szegények voltunk,hogy anyánk abból csinált kaját.De nagyon finom csemege volt bizony.
Sima kukorica lisztet leforrázta és tett bele ha jól emlékszem rozslisztet egy keveset az jobban összefogta és a sparhelt mellé oda tette meleg helyre és ugy állt 1-2 napot és megédesedett.
Akkor tepsit kizsirozta és olyan 2 centis vatagon elkente benne és ugy megsütötte.Na és azt ettük.De olyat képzelj el,hogy a cukor kiütötte a tetelyét olyan szinten hogy ragadós volt tőlle.
Szerinted akkor nem szerethetik a halak??De nagyon is.
Gyerekek voltunk a fater mikor forrázta a kukoricát a disznónak mindég abból kellet csennünk mikor mentünk mogyorónyéllel a kubikgödörbe vagy a csatornára pecázni.Azzal etettünk.
De javaslom neked próbáld ki ugy hogy kukorica lisztet leforrázod melegre teszed 1 napig majd tegyél hozzá tojást annyit hogy tudjál belőlle csinálni nokedlit és azzal csalizz de ha ügyes vagy formázhatol belőlle kis golyókat is vagy sziloplasztos doboz alját kifurod olyan méretre amilyenre szeretnéd és azzal kinyomod a felforralt vizbe és utánna darabolod fel.Ennyi az egész.Itt van az mint Zoli is irta hogy elfelejtett csalik.Pedig nem kéne.
2010. 02. 08. 23:59
Köszönöm szépen az infókat Gimmo!!!!

Amint beindul a horgász szezon ki fogom próbálni! Az őseim is tuti ettek ilyet anno, majd megkérem nagyimat, hogy csináljon egy adagot!
És amint megfogom vele az első halat írni fogok!!! ;)
2010. 02. 09. 00:12

A kukoricamálé szintén kiváló ponty és keszeg csali. Pontyozásra azonban inkább ott használható, ahol éhes keszegek nem csipkedik le a horgunkról. Készítéséhez 2/3 rész kukoricaliszttől és 1/3 rész rozsliszt szükséges .A két lisztet keverjük össze, majd meleg vízzel gyúrjunk belőle dió nagyságú gombócokat. Ezután forró vízben 10-12 percig főzzük egészen addig, míg fel nem jönnek a víz felszínére. Tésztaszűrővel kiemeljük, és nagy gombócokká formájuk őket. Na ennél jobban nem tudtam volna leírni,úszósnál a horogra gyúrod,feederen meg van a pasztákhoz hajszálelőkére köthető kis kötyü,és mint a bojlit úgy kínálod fel
2010. 02. 09. 00:13
idéztem
2010. 02. 09. 12:30
Azért nem kell elfelejteni a kenyérgyurmákat se,paprikás-,tojásos.
Gyerekkoromban ezek voltak az elsőszámú csalik,és fogtunk is vele szépen,akkor még nem volt ennyi választék.
2010. 02. 09. 12:36
Még kipróbálhatod a főtt búzát felfűzve hajszálelőkére.
A kukoricamálé azért lehet sikeresebb mint akármi,mert igazándiból a halgazdaságokban a különböző tápok mellett elsőszámú takarmány a kukorica,esetleg búza,ezeket ismerik a halak,amiket telepítenek.
2010. 02. 09. 12:44
Ha amúrra mész mindenképpen erjeszd meg a kukoricát,mert a büdöskukó verhetetlen nekik,nekem van még tavalyról,mert én nagyobb mennyiségeket szoktam erjeszteni,van olyan amikor kinyitom a vödröt elesek olyan büdös,de megszórom a kinézett helyet és nagyon hamar megszoktak érkezni és ott lehet őket tartani.
2010. 02. 09. 13:29
Igen ilyet én is csináltam tavaly...mármint büdösített kukoricát...:)
Olyan volt a szaga...nem is mertem belenyúlni csak gumikesztyűben:) mentünk mórra 36órára és este még átmentem a túlpartra etetni, de után nem nyomtam rá rendesen a vödörre a tetejét és arra ébredtem a sátorba, hogy olyan mocskos büdös-rohadt-savanyú szag van, hogy el lehet tőle ájulni:)
Egyébként olyan tippet már hallottam, ami ráadásul nagyon tetszett is, hogy konzerv kukoricát bármilyen edénybe beleteszünk és öntünk rá kefirt...mindezt 2-3napig a napon hagyjuk és nagyon tetszeni fog a halaknak!
Aki pedig rendes takarmány kukoricát szeretne gyorsan és jól erjeszteni annak van egy receptem ha érdekli próbálja ki, nekem nagyon bevált (ja és valami undorítóan büdös, de a nyurgák amiket fogtam vele nagyon csípték:))
1 diszperzites vödörbe: 500ml kefir-1liter sör-1egész élesztő(szétmorzsolva)-5 marék só-és mindezt öntsétek fel vízzel, hogy ellepje a kukoricát! Ezt tegyétek ki a napra és hagyjátok had erjedjen...jó tanács: a tetejét néha nyissátok ki mert elég nagy nyomás lesz:D
2010. 02. 09. 17:03
Sziasztok.
Na a krumplival nekem is voltak szép halas élményeim és én is teljesen megfeledkeztem róla.
Anó még Háromfán etettem vele és sima úszós szerkóval ólom nélkül pici 3-mas horoggal szép pontyokat sikerült fognom aztán ugye elkapott ez a fránya bojlis mizéria! de a krumpli mint csali tényleg tuti volt!!!!!!!!
2010. 02. 13. 16:52
Sziasztok.
Pár kérdésem lenne mert tanácstalan vagyok.
Tavajról megmaradt 8 csomi bojlim a kérdésem az lenne hogy dipet vegyek hozzájuk vagy jo ha beáztatom Amino szirupba vagy CSL Liqvidbe(a bojli ízesítésének megfelelővel)
A dolog azért érdekelne mert ugye a dipek 100ml-es kiszerelésben kaphatóak 1500-2500 közt viszont a neten neéztem a BIG CARP CSL Liqvid 500ml 1500(töbféle ízben) az 500ml es szirup 1300ft.
Tehát ha pár csalibojlit meglocsolok velük utánna még bőven maradna az etetni szánt dolgokat is arömásítanom velük.
Tehát dip vagy liqvid és szirup?
Eddíg nem nagyon ízesítettem a csalikat de idén muszáj lessz mert a sok megkezdett bojlit nem akarom elcseszni.
2010. 02. 13. 17:02
Másik dolog.
Tigrismogyis bojlit mi van ha az S-CARP tigrismogyis szirupjába áztatom?
És annek a cégnek van 3l es vödrös kiszerelésben XXL-es főzött tigrismogyija is,a 3l az hány kg mogyi lehet?
2010. 02. 13. 17:18
kérdésem nekem is lenne.én sajna egy napos túrákra fogok tudni menni.ilyen rövid időre,milyen etetést ajánlotok,ha tóra megyek,és milyet,ha folyóra....házi dolgok érdekelnek,mert egyrészt nekm drága a bolti etető anyag,másrészt,inkább a házi boszorkánykonyha remekei érdekelnek.tehát gyári cuccok kilőve,csak házilag készíthető etető anyag.és ha lehet akkor tételesen,pontos leírást kérek,egy kiló cuccoshoz miböl mennyit rakjak.mert nekem csak egy fajta etetőm van,kukoricadara,lisztel,mézzel,vaníliás cukor,meg konzerv kukorica összekutyulva.ennyi.és szeretném,ha lenne lehetőségem arra,hogy több féle variációm legyen.nagyon megköszönném a segítséget.nem baj a büdös mint egy pöce,vagy úgy néz ki,mint amit ki......k,nem vagyok finnyás.
2010. 02. 13. 19:50
Szia Koko
Én nem csak dipbe szoktam áztatni,hanem a liqideket is használom ilyenkor. Lezárható tetejű műanyagdobozokban szoktam tárolni,és néha átforgatom,megrázogatom,ha kell még öntök rá egy kicsit.
A tigrismogyoró szirupot még nem használtam sose,de szerintem ártani nem árt neki. A vödrös mogyit már nézegettem én is,mert úgy tűnik hogy megéri,bár én jobban szeretem magam elkészíteni.
2010. 02. 13. 19:56
Szia Gizda
A keveréked nem rossz,tegyél még bele főtt búzát,főtt kendermagot,meg egy kis erjesztett kukoricát,így talán szemesekkel felturbózva előbb ráállnak a nagyobb halak,és nagyobb sikerélményben lessz részed.
Én a kukoricát úgy szoktam kuko,víz bőven,kenyér a tetejére,lezárni és ki a napra. Egy pár nap után vigyázni kell a kinyitással mert könnyen eleshet az ember a szagától,de szeretik a halak.
2010. 02. 13. 21:35
ahá!akkor majd megturbózom a cuccost.remélem hogy sikeres lesz majd a pöccintés vele.bár hogy őszinte legyek,eddig sosem azt fogtam,amire próbáltam rámenni.:>)))első ujkori horgászatom alkalmábol,felemás lett,mert több törpét fogtam kenyérrel,mint keszeget,meg kárászt.a másodiknál,"tuti"pontyos helyre vittek el,erre fogtam vagy 2kilónyi kárászt.mondjuk,finom volt,kegyetlen mód átsütve.rühellem a szálkát.a második alkalommal már ponty lett,de alig ütötte ki,a kilóst.sosem hittem volna magamról,de vissza engedtem.utána megint pontyra mentem,megint krárász apó lettem.és utána jött az afrikai halam.persze megint pontyra mentem.tényleg az igaz,hogy a disznó,vagy csirke vérre,illetve a nyers májra úgy cuppannak rá,mint a piócák a emberre?
2010. 02. 13. 21:36
amúgy megköszönöm a tanácsot,a etető feljavítására.ha sikerül vele valamilyen vadállatot befogni,rögtön felteszem a galériába.hogy mindenki lássa,milyen sikeresen lehet együtt működni.
2010. 02. 13. 21:54
Úgy legyen. Sok sikert kívánok hozzá!
2010. 02. 13. 21:54
Az etetőanyaghoz mindig keverek agyagot, fele-fele arányban. Jól ködösít a vízben.
2010. 02. 15. 18:53
Kedves sporttársaim!
Az én évek óta használt etetőanyag keverékem a következő:elmegyek egy nagy szatyorral a legközelebbi tápos boltba,és bele rakatok egy lapát kukoricadarát,egy lapát szemes kukoricát,egy lapát búzát,egy lapát lucernás nyultápot,egy fél lapát lucernalisztet.Ezeket otthon egy fazék forrásban lévő vegetás vizzel leforrázom,hozzáöntök egy üveg sört.Beoltom egy félliteres kefirrel,és hagyom érni./most is van az erkélyen két vödörrel/Felhasználása a következő:egy kis zsemlemorzsát szórok a tetejére,és mindig csak annyit keverek a morzsával,amit felhasználok.Nekem az etetőanyag éves szinten belekerül 1500 forintba.Csalinak,mivel törpés vizen horgászok nekem a professzionál főtt kukorica jött be,ami nem olyan puha mint a bolti,és a drogiban kapható illóolajokkal csodás csalikat lehet késziteni.Próbáljátok ki,megéri Görbüljön
2010. 02. 18. 17:01
Még annyit a főtt kukóról,hogy szerintem a halgazdaságokban nem nagyon etetik a halakat főtt vagy áztatott kukoricával!?Lehet hogy rosszul tudom...
2010. 02. 21. 21:41
Kedves Horgásztársak
Nagyon jó az oldal és jó írások vannak blogokban a kezdők lelkesedésével és a több éves tapasztalatokkal.
Csatlakoztam is ehhez a jó ½csapathoz½kérnék is egy kis segítséget etetéssel kapcsolatban én is.
Hétvégeken tudnék menni pecázni kb 24~36 órát hétköznap du vagy este tudnák etetni etetőhajóval kukoricát,magokat,tigrismogyorót,csillagfürtöt pelletet .Én este etetnék és az éjszakát ütném jobban de várnám a ti véleményeteket is.Használjak e aromát vagy liquidet és menyit etessek kb? Még csak annyi hogy 15~20métere vannak a horgászszomszédok bójái, koncentráljam a bójához vagy esetleg egy nagyobbacska területre. Előre is megköszönöm a segítségeteket.
2010. 02. 21. 21:42
Kedves Horgásztársak
Nagyon jó az oldal és jó írások vannak blogokban a kezdők lelkesedésével és a több éves tapasztalatokkal.
Csatlakoztam is ehhez a jó ½csapathoz½kérnék is egy kis segítséget etetéssel kapcsolatban én is.
Hétvégeken tudnék menni pecázni kb 24~36 órát hétköznap du vagy este tudnák etetni etetőhajóval kukoricát,magokat,tigrismogyorót,csillagfürtöt pelletet .Én este etetnék és az éjszakát ütném jobban de várnám a ti véleményeteket is.Használjak e aromát vagy liquidet és menyit etessek kb? Még csak annyi hogy 15~20métere vannak a horgászszomszédok bójái, koncentráljam a bójához vagy esetleg egy nagyobbacska területre. Előre is megköszönöm a segítségeteket.
2010. 02. 22. 15:01
Ha annyira közel vannak a szomszédok,lehet hogy jól jársz az ő etetésükkel,mivel a nagyobb halak óvatosan az etetés szélét csipegetik.Egyébként azt is jó lenne tudni az adott vizzel kapcsolatban,hogy mi az amivel a legtöbbet etetnek,mivel egynapos horgászatnál az idegen anyagnak nem biztos hogy sikere lessz.Idegen vizen én egy koncentrált nagyobb mennyiségü etetéssel kezdek,amire folyamatosan szórok kisebb mennyiséget,de előtte azért szoktam a helyi szokásokat tanulmányozni az anyagokkal kapcsolatban.Viszont ami általában bejön,az az áztatott kukorica,csillagfürt szétnyilásig főzve,illetve a búza.Amelyik aromanekem mindenütt bejött,az a fahéj mézzel kombinálva.
2010. 02. 22. 19:19
Egyesületi vízen horgászom állandó helyen egész évben,és szinte mindenki áztatott tengerivel etet egy páran bojliznak,ezért is gondoltam erre a vegyes magos mixre.Mint írtam hétköznapokon tudnám folyamatosan etetni a helyet,és hétvégén tudnák rajta horgászni mert csak akkor lehet éjszakázni.Valóban koncentrálnom kellene a bójához,és úgy az etetés szélét meghorgászni,csak a mennyiséggel hadilábon állok,mivel a szomszédok is etetnek nem akarom túleteti a helyemet.Azért gondoltam az aromásításra,vagy valami csalogató folyékony étvágyfokozó dologra ami ott is tartaná a halat ,talán még szóba jöhetne a bojli.
2010. 02. 23. 12:05
Bizony a pecázás arról is szól,hogy az embernek álandóan kisérleteznie kell.Szerintem semmi sem 100%-os,igy érdemesebb több módszerrel próbálkozni.Ha agyon van etetve a hely,én nem igen etetném nagyobb mennyiséggel.Próbáld meg a büdösebb anyagot,bár sokan azt mondják,hogy ez csak később jó,nekem tavasszal is bejött.Csináltam professzionál kukoricából ultrabaitosat,hát valami veszedelmes,de nagyon fogós.Bojlival is érdemes próbálkoznod,valahol leirtam egy régi receptet,ugyanezt meg lehet csinálni krémsajttal is.Vagy egyéb illatanyagokkal.
2010. 02. 23. 19:16
Valóban kísérletezni kell ezért nem lehet megunni,mindig kell valami új vagy más a sikerhez.Köszönöm a tanácsokat.
2010. 03. 29. 12:08
pellettel most ismerkedek .segítséget szeretnék kérni olyan horgásztól aki ,ezzel a csalival horgászik egész évben ! kárászt szeretnék fogni elsősorban ! a kérdésem az volna hogy felveszi ezt a csalit ? ha igen akkor szeretném tudni melyik az a pellet , és hogy kell- e pellettel etetni ? köszönöm
2010. 03. 30. 10:23
Szia Koi!

Én egy "lavórban" fogtam már elég sok kárászt kisebb kukorica-pellettel. Decathlonból származott a cucc és etettem is vele, mert anélkül sokáig várhattam volna. Szilikonkarikán, 10-es horoggal lógattam feederen, kettétörve a pelletet. Ez a pellet elsősorban etetőanyag, ezért kb 35-50 perc alatt feloldódik és elég hosszú rudacskákban adják, ezért törtem el. Nem próbáltam dippelni, de ahol én pecázom nincs is értelme, mert anélkül is van elég kapás.

Sok halat neked!
2011. 12. 20. 21:01
Sziasztok!
Bojlizáshoz szeretnék összeálítani koncentrált etető anyog de mijen alapanyagokat használjak hozzá?
2011. 12. 20. 21:48
Hello csubi!
---probald meg fisherman ""lapatos,, etetojet, :):) tudod egy lapat ez,egy lapat az meg egy lapat.......stb.
2011. 12. 21. 02:16
hova jarsz horgaszni fisherman? a tsz tora???
2011. 12. 21. 17:47
Fisherman én még raknék a keverékedbe egy kis bazsalikomot-babérlevelet-oregánót,a biztonság kedvéért sütőport és egy kis kakaó port!
És nem érlelném hanem megfőzném nekik,vagy esetleg sütve is meg lehetne próbálni beetetni nekik(((((((