Keresés:
Horgász.hu
Keresés a blogokban:

Korábbi bejegyzések:
Klikkelj egy bejegyzésre az olvasáshoz!

Itt találsz segítséget a blog használatához.
 

2010. 04. 15. Erjesztett kukorica


Szeretném megkérdezni hogy erjesztett kukoricát hogyan kell készíteni? Utánanéztem de nem sokat tudtam meg. Köszi a válaszokat!

 

17 hozzászólás
2010. 04. 15. 20:11.0
Komáromi Kis Horgász Szia!Berakod egy üvegbe a főtt kukoricát,és bennehagyod egy hétig,de lehet elég neki 3-4 nap,a szagáról érezhető mikor erjedt meg.
2010. 04. 16. 21:19.0
Tibi Tibi adatlapja Köszi, és a levével együtt kell belerakni?
2010. 04. 17. 07:20.0
Dani995 Dani995 adatlapja A legjobb ha egy üveg kukorikához hozzá adtsz egy nagy kanál natur jokurtot nálam már bevál Próbáld ki!
2010. 04. 18. 11:38.0
Komáromi Kis Horgász Nem,de konzerv kukorica is jó,és Dani995-hez csatlakozva,jó az egy kanál natur joghurt,de a tejöl s jó.Meg a pálinka.arra jönnek!
2010. 04. 19. 16:30.0
kéri zoltán hali én ugy szoktam hogy egy vödörbe rakok kukoricát mindegy
hogy milyen felengedem vizel hogy ellepje aztán vagy tejfölt vagy kefirt öntesz rá és kiraod a napra próbáld ki!!!
2010. 04. 22. 13:31.0
rubi7 Szisaztok!

egy 20 literes vödör(zárhato!)....félig rakom kukoricával + pár egy ötöd ennyi adag búza és szotyi....nagy edenybe át és félig megfőzöm...majd leszűröm...aztan vissza a vodorbe rá 2 l tartós te.....lezárod....ha jó az idő egy hét elteltével átforgatom és forró vízzel felöntöm...ez után még 3 hét pihi....

sok módszert olvastam hallottam már...annyi biztos hogy nyárom sokat etetek vele...és működőképes!
2010. 04. 23. 10:33.0
gagariusz Sziasztok!
Egy 20 literes vödörnyi erjesztett kukoricám megmaradt az előző nyárról, benne a tejsavas iszonyatos szagú levével, amit lezártam. Kérdésem, hogy azt a rettenetes szagú, 1 éves erjesztett kukoricát idén nyáron még fel tudom e használni eredménnyel? Válaszotokat előre is köszönöm.
2010. 04. 23. 15:11.0
kéri zoltán Szia gagariusz nagyonjó aza erjesztet kukorika felbirod még használni simán.
2010. 04. 24. 21:13.0
EGOn EGOn adatlapja Szerintetek ha tejsavóban áztatom a kemény magokat, az is jó lesz? Vagy talán főzzek rajta előbb valamennyit?

Előre is köszi!
2010. 04. 24. 23:01.0
gimmo gimmo adatlapja EGOn!!!

Magyarul ird le mert akik itt vannak a tökös gyerekek a fele sem érti mi az a tejsavó .
De ez tetszik nagyon.Végrelehet hallani ezt a szót is néha 10 évben 1x.
De szerintem a legjobb ha ezzel áztatod be.
2010. 04. 24. 23:03.0
gimmo gimmo adatlapja Jaa Bocs még irni akartam hozzá.
Igen áztasd be a kukoricát 3 napra majd tedd oda főzni kb fél vagy 1 órát és annak a levével együtt tett hozzá a tejsavót.Nem szabad sokat beletenni mert nagyon erős.
2010. 04. 25. 20:50.0
EGOn EGOn adatlapja Kösz Gimmo!
Meg fogom próbálni.

A tejsavó meg az a tünemény, amely túrókészítésnél visszamarad. Falusi vagyok, és házi tejből készítünk túrót úgy három hetente. kb 4 liternyi tejsavó marad meg ilyenkor. Gondoltam ha már a scopex aroma tejsavót utánoz, akkor talán az eredeti tejsavó még jobb lehet...

Ja és a kemény magon nem XY csapat szurkolóit értem, hanem főzés nélküli kukoricát, búzát! De Gimmo tanácsára hallgatva inkább főttel próbálkozom.

Ha használható lesz, megírom!

2010. 04. 26. 09:25.0
gagariusz Köszönöm a választ Kéri Zoli!
2010. 04. 29. 09:44.0
Szabika Szabika adatlapja Hali én pálinkába és vízbe áztatom a kukoricát búzát és működik is!!:D:D
2010. 08. 12. 14:17.0
miller hali!próbáltátok már ugy hogy kefir mellé élesztőt is tesztek bele? Mert olvastam máshol azzal is szokták
2010. 08. 12. 17:40.0
Koko Koko adatlapja Sziasztok.
Szabi a cigis kép helyett tegyél fel inkább légyszi olyat amin egy szép hallal vagy lefotózva,ne ercsd férre de én már 20-éve bagozom és nem vagyok rá túl büszke söt saját gyengeségemnek vallom hogy nemtudok leszokni,biztosan van valami jó halas képed!
Miller az élesztő valoban bevált dolog csak az a baj vele hogy bár a halak a fene sem tudja miért szeretik de az emberi gyomor az nem bírja a szagát-vigyázz vele mert rettentően büdös!
2010. 08. 12. 17:43.0
miller Ok köszi 10kg kukorica meg főzve 3szorosára dagadt fél liter kaukázusi kefir egy élesztő:D.Már a napon figyel:D.2hét múlva csak jó lesz.De köszi szépen az infot
Szólj hozzá!
A hozzászóláshoz regisztrálnod illetve be kell jelentkezdned.

 

Belépés
E-mail címed:

Jelszó:


Elfelejtettem a jelszavam

REGISZTRÁCIÓ

 

Címkék:

 meteologia   szent-péter hala   lazac recept   gébics   fogásiesélyek   rafinált ponty   horgász területi engedély budapesti duna   tisza holtág   sütése   MAVER Carbon Graphite spray   Scorpaena scrofa   Csíkos sügér   ünhal   szászpa horgász tó   hf   horgászkések   farkincás-tó   fenekezöbotok   perenyei-horgásztó   cserebogár rajzása   napijegy kapos   Hónvéd Tó   hajtókarfoggantyú   feketesuger 

Vissza a főoldalra - Impresszum - Adatvédelem - Copyright - Kapcsolat - Média ajánlat - Hibabejelentés - Honlap térkép