A halak, rákfélék és kagylók eltarthatósági ideje fagyasztóban

 A fagyasztó hõmérséklete és a hónapok száma
 -18 º C-25 º C-30 º C
Zsíros húsú halak
(ponty, harcsa, hering, lazac, makréla, pisztráng)
3-4 hónap8 hónap12 hónap
Sovány húsú halak
(csuka, süllõ, sügér, fekete tõkehal)
6-8 hónap18 hónap24 hónap
Lapos halak
(lepényhal, nyelvhal)
8-9 hónap18 hónap24 hónap
Rákfélék, kagylók, homár4-6 hónap12 hónap12-15 hónap

A fenti értékek érvényesek a friss, megtisztított (filézett) légmentes csomagolásban tárolt halhúsfélékre az összes tápanyag és energia érték fenntartásával. Pl. friss lazac esetén lehet számolni, hogy a fagyasztóban (-18 º C) 12 hónap után ehetõ de elveszíti szinte minden fontos tápértékét.

A füstölt halak eltarthatósági ideje fagyasztóban 3-4 hónap (-18 º C).

A halakat, rákokat, kagylókat kiolvasztás után fagyasztani nem szabad!

0 hozzászólás

Hozzászólások

uny úszós pontyozás KAMASAKI kutyanyelv kapásjelzo csalik süllõ horgászathoz bojli recepzek tolna me új tavak horgászvizek holt tisza csalik es etetes ólomöntés hol fordul elö nagyobb számban az angolna sárga büdös víz trollingozás albók tói szállás pácolt Barlangi vaklazac versenyhorgász õshonos halak Õriszentpéter jászsági csatorna Szalkszentmárton tómalom angonafilmek