A halak, rákfélék és kagylók eltarthatósági ideje fagyasztóban

 A fagyasztó hõmérséklete és a hónapok száma
 -18 º C-25 º C-30 º C
Zsíros húsú halak
(ponty, harcsa, hering, lazac, makréla, pisztráng)
3-4 hónap8 hónap12 hónap
Sovány húsú halak
(csuka, süllõ, sügér, fekete tõkehal)
6-8 hónap18 hónap24 hónap
Lapos halak
(lepényhal, nyelvhal)
8-9 hónap18 hónap24 hónap
Rákfélék, kagylók, homár4-6 hónap12 hónap12-15 hónap

A fenti értékek érvényesek a friss, megtisztított (filézett) légmentes csomagolásban tárolt halhúsfélékre az összes tápanyag és energia érték fenntartásával. Pl. friss lazac esetén lehet számolni, hogy a fagyasztóban (-18 º C) 12 hónap után ehetõ de elveszíti szinte minden fontos tápértékét.

A füstölt halak eltarthatósági ideje fagyasztóban 3-4 hónap (-18 º C).

A halakat, rákokat, kagylókat kiolvasztás után fagyasztani nem szabad!

0 hozzászólás

Hozzászólások

domoszlói tó vágóhorog dob területi engedély dunaharaszti twiszterezni atlantic KAMASAKI Pontymatrac Basic harcsafárasztás balincsali gyõr iparcsatorna horgászbot átgyürüzés kiado SBS M3 Betain Carp Pellet rock jumping kánya péter Okuma CE-S-962ML-1 Celilo shakespeare legyezőbot RSD horgászengedélyek állóvízi úszózás Guttmann-tó fenekezős horgászat süllõzés fémhajók Barcsi Horgász egyesület