A halak, rákfélék és kagylók eltarthatósági ideje fagyasztóban

 A fagyasztó hõmérséklete és a hónapok száma
 -18 º C-25 º C-30 º C
Zsíros húsú halak
(ponty, harcsa, hering, lazac, makréla, pisztráng)
3-4 hónap8 hónap12 hónap
Sovány húsú halak
(csuka, süllõ, sügér, fekete tõkehal)
6-8 hónap18 hónap24 hónap
Lapos halak
(lepényhal, nyelvhal)
8-9 hónap18 hónap24 hónap
Rákfélék, kagylók, homár4-6 hónap12 hónap12-15 hónap

A fenti értékek érvényesek a friss, megtisztított (filézett) légmentes csomagolásban tárolt halhúsfélékre az összes tápanyag és energia érték fenntartásával. Pl. friss lazac esetén lehet számolni, hogy a fagyasztóban (-18 º C) 12 hónap után ehetõ de elveszíti szinte minden fontos tápértékét.

A füstölt halak eltarthatósági ideje fagyasztóban 3-4 hónap (-18 º C).

A halakat, rákokat, kagylókat kiolvasztás után fagyasztani nem szabad!

0 hozzászólás

Hozzászólások

horgászhelyek bikazug palatinus boylisagy amúr horgászfilmek gatengedely drift halimbai nagytó Rapala Magnum Floater FMAG11RH pontyozó úszó Sárgafarkú lepényhal a ponty horgászata botunkkal sörétolóm készlet ponty fárasztás Makádi horgásztanya horgász hetijegy felső tisza jovan to legyes feketesügér TOP MIX MCS Tigrismogyorós etetoanyag SNAPPER HORGÁSZBOT SZÁLKAI-VÍZTÁROZÓ a leglassub hal Tejszínes sült halfilé Nagybirkás horgásztó