A halak, rákfélék és kagylók eltarthatósági ideje fagyasztóban

 A fagyasztó hõmérséklete és a hónapok száma
 -18 º C-25 º C-30 º C
Zsíros húsú halak
(ponty, harcsa, hering, lazac, makréla, pisztráng)
3-4 hónap8 hónap12 hónap
Sovány húsú halak
(csuka, süllõ, sügér, fekete tõkehal)
6-8 hónap18 hónap24 hónap
Lapos halak
(lepényhal, nyelvhal)
8-9 hónap18 hónap24 hónap
Rákfélék, kagylók, homár4-6 hónap12 hónap12-15 hónap

A fenti értékek érvényesek a friss, megtisztított (filézett) légmentes csomagolásban tárolt halhúsfélékre az összes tápanyag és energia érték fenntartásával. Pl. friss lazac esetén lehet számolni, hogy a fagyasztóban (-18 º C) 12 hónap után ehetõ de elveszíti szinte minden fontos tápértékét.

A füstölt halak eltarthatósági ideje fagyasztóban 3-4 hónap (-18 º C).

A halakat, rákokat, kagylókat kiolvasztás után fagyasztani nem szabad!

0 hozzászólás

Hozzászólások

bokod hõerömü hetijegy szamos illes lánc bélapátfalva Terep botzsák anaconda bojlisbot testforma lipóti sporthorgász egyesület fogas eseményei templomzugi sátoraljaújehely fancsikai haltelepítés répahal nána pontyos film andaVI csukasütés horgászjegy árak 2009 Éves országos jegyár martinczai pátenoszten horgász kötés csefa friss tavak pest megyében