A halak, rákfélék és kagylók eltarthatósági ideje fagyasztóban

 A fagyasztó hõmérséklete és a hónapok száma
 -18 º C-25 º C-30 º C
Zsíros húsú halak
(ponty, harcsa, hering, lazac, makréla, pisztráng)
3-4 hónap8 hónap12 hónap
Sovány húsú halak
(csuka, süllõ, sügér, fekete tõkehal)
6-8 hónap18 hónap24 hónap
Lapos halak
(lepényhal, nyelvhal)
8-9 hónap18 hónap24 hónap
Rákfélék, kagylók, homár4-6 hónap12 hónap12-15 hónap

A fenti értékek érvényesek a friss, megtisztított (filézett) légmentes csomagolásban tárolt halhúsfélékre az összes tápanyag és energia érték fenntartásával. Pl. friss lazac esetén lehet számolni, hogy a fagyasztóban (-18 º C) 12 hónap után ehetõ de elveszíti szinte minden fontos tápértékét.

A füstölt halak eltarthatósági ideje fagyasztóban 3-4 hónap (-18 º C).

A halakat, rákokat, kagylókat kiolvasztás után fagyasztani nem szabad!

0 hozzászólás

Hozzászólások

hold halpopuláció délegyházi tavak BIG CARP Classic Plusz tintahal és polip veresszárnyú jász Gödöllõi horgászvizek neszmelyi halasto tatai derítõtóról képek kisfilmek Gomba Dynamite Baits The Source Stick Mix fogassüllõk RAKACA VIZTÁRAZÓ kornyi -to barrakuda to micromesistius salo horgászvizek felső tisza lörinci erõmûtó PESCAVIVA sajtos kukorica ezersziget horgásztó Csépai bojlis pálya OWNER lándzsahegyu füles törpeharcsás videók