Ráczponty

1 kg ponty, 2 kanál zsír, 10 dkg füstölt szalonna, 1 kg burgonya, 1 fej hagyma, pár kanál lecsó (vagy 1 db zöldpaprika, 1 db paradicsom), 1 pohár tejföl, 1 kanál liszt, paprika, só

A kizsírozott tepsibe beleterítem a karikára vágott fõtt burgonyát. A pontyszeleteket bevagdalom és a résekbe szalonnacsíkokat teszek. A tepsiben a krumplira rétegelem a halszeleteket. Meghintem vékonyra vágott hagymakarikákkal, meglocsolom olvasztott zsírral. A lisztet elhabarom a tejföllel és ráöntöm a tepsire, majd összerázom. Karikára vágott zöldpaprikát, paradicsomot (télen lecsót) teszek a tetejére és nem túl forró sütõben szép pirosra sütöm. Tálaláskor a tetejét díszíthetem tejföllel és paprikaszínnel.

0 hozzászólás

Hozzászólások