Alufóliában sült hal

fejenként 1 db halfilé (mélyhûtött tengeri hal, afrikai harcsa stb.), olívaolaj, fokhagyma, só, citrom, gomba, paradicsom, fûszerek ízlés szerint (oregánó, bors, rozmaring, kakukkfû stb.)

Ha mélyhûtött halat használunk elõbb olvasszuk fel. A sütõt melegítsük be 200 °C-ra. Egy mozsárban törjük meg a fûszereket és a sót. Keverjünk bele apróra vágott fokhagymát és filénként egy-egy evõkanál olajat. Tépjünk le az alufóliából háromszor olyan széles darabot mint a halszelet. Kenjük meg a fûszeres olajjal kicsit majd helyezzük rá a halfilét és azt már alaposan olajozzuk meg.

Tegyük rá a paradicsom és a gomba szeleteket, majd azokra is kenjünk egy kis fûszeres olajat. Fogjuk össze az alufólia széleit és kétszer-háromszor hajtsuk vissza. Helyezzük be az elõremelegített sütõbe 15-20 percre. Ha pirulva szeretnénk a halat akkor az utolsó 5 percre óvatosan nyissuk fel a csomagolást.

Krumplipürét vagy friss salátát tálaljunk mellé és savanyúságot.

0 hozzászólás

Hozzászólások