zsemle
Kapcsolódó anyagok a Horgász.hu adatbázisából
Töltött ponty
A pontyot megtisztítom, de fejét, farkát rajtahagyom. Bőrét óvatosan lefejtem, a húsát kifilézem és ledarálom. Közben sós vízben megf...
Fokhagymás ponty
A vajat felhevítem és megmelegítem benne a zúzott fokhagymát. A megmosott, kibelezett pontyot besózom és a gerinc mentén jó sűrűn ...
Roston sült süllő
A lepikkelyezett és kibelezett süllőt szárazra törlöm. Oldalait 1 centiméterenként nem túl mélyen bevagdalom. A halakat kívül-belül bes...
Szalonnás pontyszelet
A pontyszeleteket besozom és kissé bepaprikázom. Kisütöm az apró kockára vágott füstölt szalonnát és felfuttatom a zsírján a reszelt hagymát...
Egészben sütött süllő
A megtisztított süllők gerincét a hasüreg felőli oldalon két helyen átvágom úgy, hogy a halhús ne sérüljön meg. A hal külső r...
Sült sügér
Keverd össze a sót a zsemlemorzsával. Forrósítsd fel a vaj felét. Forgasd a filéket a zsemlemorzsába majd süsd mindkét oldalát kb 5-5 percig...
Dióval töltött csuka
A tejben megáztatott, majd kinyomkodott zsemlét összedolgozzuk a tojások sárgáival, a dióval, majoránnával, kevés sóval és borssal. Habbá ve...
Sügér sajtos bundában
Sózd meg a sügért és forgasd be a lisztbe. Keverd össze a sajtot a zsemlemorzsával. Verd fel a tojást és panírozd a halat elõször a tojásba...
Sütõben sült csuka
A megmosott filét megsózzuk majd panírozzuk a tojásba és a sajttal összekevert zsemlemorzsába. A halakat kivajazott formába tesszük és 225 f...
Lazachamburger
Tedd a filét mixerbe és daráld le a halat miközben a tejszínt adagolod hozzá. Sózd, majd helyezd a tojást is bele és mixeld addig amíg könny...
Töltött csuka
Tisztítsd meg a csukát kívül belül, de a fejet hagyd rajta. Citrommal és a sóval dörzsöld be majd tedd félre. A hagymát fonnyaszd meg a v...
Keszegpogácsák
Keverj össze minden összetevõt. Formázz belõle kb. 60 gr-os gombócokat. Lapíts le majd süsd ki vajon vagy grillen. Tálald salátával, kenyér...
Gombás halfilé
A sütõt állítsd 225 fokra. A halat porciózd fel, sózd be majd tedd egy tûzálló tálba. Szeleteld fel a gombát. Mosd meg majd szeleteld fel a ...
Keszegfasírt
Daráld le a keszegfilét. Adj hozzá sót, borsot. Adagold hozzá a tejszínt majd a tojást is add hozzá. Formázz pogácsákat, panírozd zsemlemorz...
Süllõ pikáns szószban
Sózd be a filéket. Panírozd lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába. Süsd meg a halakat aranysárgára a margarinba. Tedd félre, de tartsd melegen....
Sült angolna kapribogyóval és gyöngyhagymával
Vágd fel a halat 7-8 cm-es darabokra, majd sózd be. Panírozd felvert tojásba majd zsemlemorzsába. A vajon süsd meg a halat majd tedd félre. ...
Rántott ponty
Tisztítsuk meg a halat és vágjuk szeletekre, patkókra. Sózzuk be, majd panírozzuk lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába. Süssük ki a zsíradékba...
Máramarosi töltött csuka
A halakat megtisztítjuk, uszonyaikat (a farkúszót kivéve) kimetsszük, de a fejét rajta hagyjuk. A hasüreget megtöltjük a tejbe áztatott megt...
Körösi töltött süllõ
A megtisztított és szétnyitott süllõ gerincét belülrõl kivágjuk, majd a halat belülrõl megsózzuk, és enyhén megborsozzuk. A töltelékhez a...
Rántott pangasius
A halfiléket besózzuk és borsozzuk. A tojásokat a tejjel összekeverjük. A filéket panírozzuk: liszt, tojás, zsemlemorzsa majd forró olajban ...
Diós rántott ponty
A gerinccsontról leválasztott pontyfilét milliméterenkénti bevagdosással szálkátlanítjuk, és 3-4 cm széles szeletekre vágjuk. A halszeleteke...
Parmezános sült süllõ
Porciózd ki a halat és sózd meg. Verd fel a tojást egy mély tányérban. Keverd össze a zsemlemorzsát a parmezánnal. Panírozd a halszeleteket ...
Töltött ponty
A pontyot megtisztítom, de fejét, farkát rajtahagyom. Bőrét óvatosan lefejtem, a húsát kifilézem és ledarálom. Közben sós vízben megf...
Fokhagymás ponty
A vajat felhevítem és megmelegítem benne a zúzott fokhagymát. A megmosott, kibelezett pontyot besózom és a gerinc mentén jó sűrűn ...
Roston sült süllő
A lepikkelyezett és kibelezett süllőt szárazra törlöm. Oldalait 1 centiméterenként nem túl mélyen bevagdalom. A halakat kívül-belül bes...
Szalonnás pontyszelet
A pontyszeleteket besozom és kissé bepaprikázom. Kisütöm az apró kockára vágott füstölt szalonnát és felfuttatom a zsírján a reszelt hagymát...
Egészben sütött süllő
A megtisztított süllők gerincét a hasüreg felőli oldalon két helyen átvágom úgy, hogy a halhús ne sérüljön meg. A hal külső r...
Sült sügér
Keverd össze a sót a zsemlemorzsával. Forrósítsd fel a vaj felét. Forgasd a filéket a zsemlemorzsába majd süsd mindkét oldalát kb 5-5 percig...
Dióval töltött csuka
A tejben megáztatott, majd kinyomkodott zsemlét összedolgozzuk a tojások sárgáival, a dióval, majoránnával, kevés sóval és borssal. Habbá ve...
Sügér sajtos bundában
Sózd meg a sügért és forgasd be a lisztbe. Keverd össze a sajtot a zsemlemorzsával. Verd fel a tojást és panírozd a halat elõször a tojásba...
Sütõben sült csuka
A megmosott filét megsózzuk majd panírozzuk a tojásba és a sajttal összekevert zsemlemorzsába. A halakat kivajazott formába tesszük és 225 f...
Külső linkek
Nincs találat ezzel a fogalommal: zsemle