vág
Kapcsolódó anyagok a Horgász.hu adatbázisából
15. Tájmenek az Egg-en
Beszélgetésre ébredek, vendégeink vannak. Környékbeli pásztorok. Először két fiatal érkezik - teljesen elfajzott nomádok, melegítő...
Bundás apróhal
Az apróhalat összedolgozzuk robotgéppel, vagy turmixban. A masszát tegyük egy edénybe, majd adjuk hozzá a hagymát, kaprot, citromhéjat, cit...
Süllő gombával töltve
A megtisztított, megmosott halat fél órára besózzuk. A finomra vágott hagymát 1 evőkanál olajban vagy vajban üvegesre pároljuk, hozzáad...
Tejben párolt hal
A megtisztított, besózott halat a tejben megpárolom. Közben a vajból, lisztból világos rántást készítek, felengedem tejjel és mártás sű...
Ráczponty
A kizsírozott tepsibe beleterítem a karikára vágott fõtt burgonyát. A pontyszeleteket bevagdalom és a résekbe szalonnacsíkokat teszek. A tep...
Sárban sült kárász
A kifogott keszeget, kárászt kibelezem de nem pikkelyezem le. A halakat kívül-belül besózom, paprikázom, majd betekerem sárral kevert fű...
Hortobágyi halászlé
A megtisztított halat feldaraboljuk, lesózzuk. A fejekből és a farokrészekből szeletelt vöröshagymával, paprikával, paradicsommal ...
Halászlé (Krúdy Gyula)
Többféle halat tisztítunk meg és vágunk darabokra. Besózzuk. Először a fejet, uszonyokat és gerincet főzzük meg felaprított hagymá...
Halkocsonya
A halakat megtisztítjuk, irdaljuk, a kopoltyút, keserűfogát eltávolítjuk. Az uszonyokat kimetsszük, fejét, farkát levágjuk. A halat 2-3...
Bajai halászlé IV.
A megtisztított halat ujjnyi szeletekre vágjuk, lesózzuk. A halfejet szeletelt vöröshagymával, zöldpaprikával, burgonyával, paradicsommal, h...
Halleves olaszosan (Czifray István 1840-ből)
Olvassz fel rézlábasban írós vajat, vess reá koczkásan vágott vöröshagymát, petrezselymet, zellert, karalábét, sárgarépát, s egy csuka-, vag...
Szalonnás hal (nyárs)
A szalonnát késsel elkaparom és a bevagdosott hal vágataiba kenem. Sülés közben "önkenő módon" zsírozza a sülő halat.
Pisztráng nyárson sütve II.
Az összes hozzávalót összekeverem egy kencévé. A halakat kívül-belül bekenem ezzel a citromos vajjal. Rácson, vagy nyárson időnként meg...
15. Tájmenek az Egg-en
Beszélgetésre ébredek, vendégeink vannak. Környékbeli pásztorok. Először két fiatal érkezik - teljesen elfajzott nomádok, melegítő...
Bundás apróhal
Az apróhalat összedolgozzuk robotgéppel, vagy turmixban. A masszát tegyük egy edénybe, majd adjuk hozzá a hagymát, kaprot, citromhéjat, cit...
Külső linkek
Nincs találat ezzel a fogalommal: vág