szele
Kapcsolódó anyagok a Horgász.hu adatbázisából
Tejfölös ponty
A halat besózom, Vegetával megszórom és lerakom egy római tálban. Ráteszem a borban elkevert szeletelt gombát és a sütőt begyújtom. Mik...
Pityókás ponty
A felszeletelt besózott pontyot beborítom a felszeletelt hagymával és legalább négy-hat órát rajta hagyom. Ezután a hagymát leszedem, a hala...
Szalonnás pontyszelet
A pontyszeleteket besozom és kissé bepaprikázom. Kisütöm az apró kockára vágott füstölt szalonnát és felfuttatom a zsírján a reszelt hagymát...
Bácskai halászlé
A megtisztított apró halat felteszem kb. 1 órára hideg vízbe főni. Ezalatt egy nagyobb edényben felteszem az apróra vágott hagymát és a...
Pontypaprikás
Az alaposan megtisztított szeleteket sóval bedörzsölöm és állni hagyom. A hagymát nagyon apróra vágom. A hagymát a zsírban sárgára pirítom, ...
Révfalusi regős halászlé
A bográcsban felhevítem a zsírt, a hagymát apróra vágom és a zsíron megpirítom, meghintem a paprikával, és beleteszem a halaprólékot. Feleng...
Grillezett lazac
A szeleteket sózom, borsozom, citromlével locsolom, majd olajba forgatom. Lefedve 1 órára hűtőbe teszem. Olajozott rácson oldalank...
Balinszeletek tejfölben sütve
A balint megtisztítjuk, fejét levágjuk és patkó alakokra szeleteljük. Egy mély tűzálló tálat zsírral kikenünk, beletesszük a halszelete...
Sügér párolva
A sügért (nagyobb fajtájút), nehezen lefejthető pikkelyeitől megfosztva, belét, hólyagját, kopoltyúját kiszedve kimossuk, egy t...
Tejfölös afrikai harcsa
Kibéleljük alufóliával a sütőlapot. Ráfektetünk 8 szelet bacon szalonnát. Erre rátesszük az afrikai harcsát, amit előtte besózunk ...
Tormás márna
Vágjuk négy egyforma darabra a halfilét, felületét simítsuk meg, és ha észlelünk szálkát, azt csipesszel vagy késsel húzzuk ki. Csorgassu...
Hol, hogyan
Védett horoggal bátran bedobhatunk az akadók közé, sokszor így tudjuk csak kapásra bírni a halakat. Ne ijedjünk meg a sekély víztől, so...
Grillezett süllő kapros túróstésztával
A halfiléket szórjuk be sóval, durvára őrölt borssal és kevéske szárított kaporra. Csorgassunk rá olívaolajat, majd sütésig tegyük a h&...
Menyhalfilé sajttal
A megmosott halat leszárítjuk, citromlével meglocsoljuk, megszórjuk a reszelt citromhéjjal. Rárakjuk a lereszelt vöröshagymát, megsózzuk és ...
Harcsafilé metélttel és tejfeles káposztával
A harcsafilészeletet megsózzuk és tört fokhagymával ádörzsöljük. A szalonnát kis kockákra vágjuk, megpároljuk rajta az apróra vágott hagymát...
Tejfölös ponty
A halat besózom, Vegetával megszórom és lerakom egy római tálban. Ráteszem a borban elkevert szeletelt gombát és a sütőt begyújtom. Mik...
Pityókás ponty
A felszeletelt besózott pontyot beborítom a felszeletelt hagymával és legalább négy-hat órát rajta hagyom. Ezután a hagymát leszedem, a hala...
Szalonnás pontyszelet
A pontyszeleteket besozom és kissé bepaprikázom. Kisütöm az apró kockára vágott füstölt szalonnát és felfuttatom a zsírján a reszelt hagymát...
Bácskai halászlé
A megtisztított apró halat felteszem kb. 1 órára hideg vízbe főni. Ezalatt egy nagyobb edényben felteszem az apróra vágott hagymát és a...
Külső linkek
Nincs találat ezzel a fogalommal: szele