petrezselyem
Kapcsolódó anyagok a Horgász.hu adatbázisából
Süllő gombával töltve
A megtisztított, megmosott halat fél órára besózzuk. A finomra vágott hagymát 1 evőkanál olajban vagy vajban üvegesre pároljuk, hozzáad...
Pityókás ponty
A felszeletelt besózott pontyot beborítom a felszeletelt hagymával és legalább négy-hat órát rajta hagyom. Ezután a hagymát leszedem, a hala...
Fogas molnárné módra
A fogast lebőrözöm, filézem és felszeletelem. A halszeleteket sózom, megszórom fokhagymasóval, lisztbe forgatom. Bő olajban mindké...
Szalonnás pontyszelet
A pontyszeleteket besozom és kissé bepaprikázom. Kisütöm az apró kockára vágott füstölt szalonnát és felfuttatom a zsírján a reszelt hagymát...
Halikraleves I.
A sárgarépából, a gyökérből, a hagymából babérlevéllel, törött borssal, sóval zöldséglevest főzök. A zöldség megpuhulása után hozz...
Halikraleves II.
A hal alkotórészeit sós vízben megfőzöm, sárgarépával, a gyökérrel, a babérlevéllel, sóval. A zöldség megpuhulása után vékony vajas, ha...
Pontyleves (Czifray István 1840-ből)
Főzz meg jól pontyikrát petrezselyemmel és zellerrel sós vízben. Rántsd be a levest pirosra pirított liszttel, add hozzá a szétzúzott l...
Halleves
A halat megtisztítjuk, összedaraboljuk, besózzuk. Míg a hal a sóban áll, megfőzzük a zöldséget, amikor megpuhult, kevés zsemleszínű...
Halkocsonya
A halakat megtisztítjuk, irdaljuk, a kopoltyút, keserűfogát eltávolítjuk. Az uszonyokat kimetsszük, fejét, farkát levágjuk. A halat 2-3...
Halleves olaszosan (Czifray István 1840-ből)
Olvassz fel rézlábasban írós vajat, vess reá koczkásan vágott vöröshagymát, petrezselymet, zellert, karalábét, sárgarépát, s egy csuka-, vag...
Pisztráng nyárson sütve II.
Az összes hozzávalót összekeverem egy kencévé. A halakat kívül-belül bekenem ezzel a citromos vajjal. Rácson, vagy nyárson időnként meg...
Halfrikadella
A halhúst szétmorzsolom, a krumplit a vajjal átnyomom, majd az egészet elkeverem a tojással és a petrezselyemzölddel. Sózom, borsozom. Deszk...
Tejfölös csuka
A csukát megtisztitjuk és besózzuk. A sárgarépát, a petrezselymet a vöröshagymát és a tormát vajjal egy lábasba tesszük és puhára főzzü...
Sügér párolva
A sügért (nagyobb fajtájút), nehezen lefejthető pikkelyeitől megfosztva, belét, hólyagját, kopoltyúját kiszedve kimossuk, egy t...
Pisztráng hollandi mártással
A megtisztított, kibelezett, jól megmosott, megsózott pisztrángokat kivajazott tűzálló tálban, fehér borban, letakarva megpároljuk. K...
Zöldfűszerrel töltött pisztráng
A pisztrángot leöblítjük, felitatjuk róla a nedvességet, kívül-belül meglocsoljuk citromlével, majd bedörzsöljük sóval és borssal. A zöld f&...
Grillezett afrikai harcsa salátával
1/2 dl olivaolajban alaposan elkeverek pár csepp citromlevet, zúzott fokhagymát, a fűszereket, és az apróra vágott zellert. Kb. 1 órára...
Afrikai harcsa fehérborban
A halfiléket szeletekre vágjuk, sózzuk, félretesszük, hogy a só átjárja. A vöröshagymát és a petrezselymet finomra vágjuk, a gombát lereszel...
Menyhalfilé sajttal
A megmosott halat leszárítjuk, citromlével meglocsoljuk, megszórjuk a reszelt citromhéjjal. Rárakjuk a lereszelt vöröshagymát, megsózzuk és ...
Sült ponty
A halra kívülről és belülről is citromlevet csepegtetünk, majd sóval és borssal fűszerezzük. A petrezselyemszálakat és a nyer...
Harcsafilé metélttel és tejfeles káposztával
A harcsafilészeletet megsózzuk és tört fokhagymával ádörzsöljük. A szalonnát kis kockákra vágjuk, megpároljuk rajta az apróra vágott hagymát...
Sült sügér
Keverd össze a sót a zsemlemorzsával. Forrósítsd fel a vaj felét. Forgasd a filéket a zsemlemorzsába majd süsd mindkét oldalát kb 5-5 percig...
Füstölt hal burgonyával és kelkáposztával
Meghámozzuk és megmossuk a burgonyát, majd felvágjuk fél centis kockákra. Az olajat felforrósítjuk egy serpenyőben és 15-20 percig pirí...
Petrezselymes csuka
Tisztítsd meg a csukát majd dörzsöld be sóval és citrommal. Írdald be a halat és tegyél a résekbe petrezselymet. Tedd a halat kivajazott for...
Csukafilé fûszeres vajjal
Sózd be a csukafiléket. Keverd simára a vajat. A fûszereket törd össze mozsárban és a petrezselymet aprítsd fel. Keverd a vajba a fûszereket...
Süllő gombával töltve
A megtisztított, megmosott halat fél órára besózzuk. A finomra vágott hagymát 1 evőkanál olajban vagy vajban üvegesre pároljuk, hozzáad...
Pityókás ponty
A felszeletelt besózott pontyot beborítom a felszeletelt hagymával és legalább négy-hat órát rajta hagyom. Ezután a hagymát leszedem, a hala...
Fogas molnárné módra
A fogast lebőrözöm, filézem és felszeletelem. A halszeleteket sózom, megszórom fokhagymasóval, lisztbe forgatom. Bő olajban mindké...
Szalonnás pontyszelet
A pontyszeleteket besozom és kissé bepaprikázom. Kisütöm az apró kockára vágott füstölt szalonnát és felfuttatom a zsírján a reszelt hagymát...
Halikraleves I.
A sárgarépából, a gyökérből, a hagymából babérlevéllel, törött borssal, sóval zöldséglevest főzök. A zöldség megpuhulása után hozz...
Halikraleves II.
A hal alkotórészeit sós vízben megfőzöm, sárgarépával, a gyökérrel, a babérlevéllel, sóval. A zöldség megpuhulása után vékony vajas, ha...
Pontyleves (Czifray István 1840-ből)
Főzz meg jól pontyikrát petrezselyemmel és zellerrel sós vízben. Rántsd be a levest pirosra pirított liszttel, add hozzá a szétzúzott l...
Halleves
A halat megtisztítjuk, összedaraboljuk, besózzuk. Míg a hal a sóban áll, megfőzzük a zöldséget, amikor megpuhult, kevés zsemleszínű...
Halkocsonya
A halakat megtisztítjuk, irdaljuk, a kopoltyút, keserűfogát eltávolítjuk. Az uszonyokat kimetsszük, fejét, farkát levágjuk. A halat 2-3...
Halleves olaszosan (Czifray István 1840-ből)
Olvassz fel rézlábasban írós vajat, vess reá koczkásan vágott vöröshagymát, petrezselymet, zellert, karalábét, sárgarépát, s egy csuka-, vag...
Külső linkek
Nincs találat ezzel a fogalommal: petrezselyem