cet
Kapcsolódó anyagok a Horgász.hu adatbázisából
Harcsa kékre főzve
A halat megtisztítjuk, daraboljuk, majd besózva állni hagyjuk. Halfőző edényben az összes hozzávalót vízzel felforraljuk és belete...
Pontyrolád ecetes hagymával
A pontyot kifilézzük és gyengén besózzuk. Az ikrát a besamellmártással és a fűszerekkel összekeverjük, hozzáadjuk a tojásfehérjét és jó...
Hideg rántott hal pácolása
Ha délről marad hideg, rántott hal, igen ízletes előételt készíthetünk belőle a következő módon: a rántott halszeleteket...
Óriás cetcápa
9 méternél is nagyobbra nőhet. Nem ragadozó, planktonnal táplákozik. A planktonokat a szaruszerű kopoltyúja rései előtt sz...
Nagy ámbráscet
A hímek 25 méter hosszúra is megnőnek, a nőstények valamivel kisebbek. A fejük mérete a testüknek az egy harmadát teszi ki. Apró a...
Halikraleves I.
A sárgarépából, a gyökérből, a hagymából babérlevéllel, törött borssal, sóval zöldséglevest főzök. A zöldség megpuhulása után hozz...
Korhelyhalászlé
A bográcsban felhevítem a zsírt, a hagymát apróra vágom és a zsírban megpirítom, meghintem a paprikával, és felengedem kb. 3 liternyi vízzel...
Rhincodon typus
Leírás A cetcápa emberre teljesen ártalmatlan planktonevő hal. A bőre fölött zsírréteggel rendelkezik ami a fagypont körüli vízhőmérséklett...
Cetorhinus maximus
Leírás A partok közelében él kisebb 3-4-es csoportokban. Egy-egy példány májában 1000 liter olaj található ami miatt főképpen haláss...
Tonhalas spagetti
Tedd fel a tésztát fõzni. Darabold fel a brokkolit és a répát. Pucold meg a fokhagymát és a hagymát. Darabold fel a paprikát is. Süsd a hagy...
Ecetes pácolt márna
A kirántott halszeleteket leszárítjuk majd a karikára vágott hagymával sorosan egy edényben, jénaiban egymásra rakjuk. A hal és hagymaszelet...
Tihanyi süllõszelet
A süllõket kifilézzük, bõrüket lefejtjük, majd a fennmaradó részekbõl (fej, gerinc, uszony, bõr) 3-4 dl hallevet fõzünk. Közben a filékbõl a...
Szegedi halsaláta
Fenti anyagokból pikáns öntetet készítünk elõször, hadd érjenek össze az ízek. Azután a puhára fõzött, és szálkátlanított halat kisebb darab...
Pangasius burger
A vizet, bort, a fele lime levét helyezd egy serpenyőbe. Add hozzá a gyömbért, hagymát, ½ t...
Fokhagymás csuka
A sütõt állítsd be 225 oC fokra. Tisztítsd meg a csukát. Mosd meg alaposan majd töröld le a nedvességtõl majd sózd meg egy evõkanál sóval. T...
Rombuszhal tormával
Mosd meg a halat, sózd be, locsold meg az ecettel. Tedd félre 15 percre. Öntsd a vizet egy tûzálló tálba, tedd bele a maradék sót, a bors...
Szegedi halsaláta
A süllõt megpucoljuk, filézzük és a bõrét lehúzzuk. A halcsontokból, fejbõl, uszonnyokból, a babérlevélbõl, az egész borsból, 1 teáskanál ec...
Harcsa kékre főzve
A halat megtisztítjuk, daraboljuk, majd besózva állni hagyjuk. Halfőző edényben az összes hozzávalót vízzel felforraljuk és belete...
Pontyrolád ecetes hagymával
A pontyot kifilézzük és gyengén besózzuk. Az ikrát a besamellmártással és a fűszerekkel összekeverjük, hozzáadjuk a tojásfehérjét és jó...
Hideg rántott hal pácolása
Ha délről marad hideg, rántott hal, igen ízletes előételt készíthetünk belőle a következő módon: a rántott halszeleteket...
Óriás cetcápa
9 méternél is nagyobbra nőhet. Nem ragadozó, planktonnal táplákozik. A planktonokat a szaruszerű kopoltyúja rései előtt sz...
Nagy ámbráscet
A hímek 25 méter hosszúra is megnőnek, a nőstények valamivel kisebbek. A fejük mérete a testüknek az egy harmadát teszi ki. Apró a...
Halikraleves I.
A sárgarépából, a gyökérből, a hagymából babérlevéllel, törött borssal, sóval zöldséglevest főzök. A zöldség megpuhulása után hozz...
Korhelyhalászlé
A bográcsban felhevítem a zsírt, a hagymát apróra vágom és a zsírban megpirítom, meghintem a paprikával, és felengedem kb. 3 liternyi vízzel...
Rhincodon typus
Leírás A cetcápa emberre teljesen ártalmatlan planktonevő hal. A bőre fölött zsírréteggel rendelkezik ami a fagypont körüli vízhőmérséklett...
Cetorhinus maximus
Leírás A partok közelében él kisebb 3-4-es csoportokban. Egy-egy példány májában 1000 liter olaj található ami miatt főképpen haláss...
Külső linkek
Nincs találat ezzel a fogalommal: cet