Horgász.hu
   

Merenyei-víztározó

Adatok
Helyszín: Baranya megye
Víz típusa: Tározó Vízterület: 120 (ha)
Megközelíthetőség, útvonalleírás: Kaposvár-Szigetvár-Merenye.
Fogható halak: ponty, amur, csuka, süllő, harcsa, keszeg, kárász
Leírás: Ez egy bojlis tó, az ország egyik legjobb vize.
A tavon 25 bojlis hely található, ezek egymástól elég nagy távolságra vannak. Aki csendre,nyugalomra és óriási halakra vágyik látogasson el ide, nem fog csalódni.

A tó összes horgászhelye gépjárművel megközelíthető, de a földutakra való tekintettel, időjárásfüggő.
 
A vízkezelő adatai
Kezelő: RENISZA Kft.
Kezelő telefonszáma: +36 70 214-43-66
Kezelő honlap címe: merenye.carp.hu
Horgászjegy ára: Napijegy: 2500 Ft (reggel 6 órától délután 18 óráig)
Éjszakai jegy: 2500 Ft (délután 18 órától másnap reggel 6 óráig)
Bojlis horgászjegy: 4000 Ft/24 óra
 

Tudsz még többet erről horgászvízről? Itt elküldheted!

2 hozzászólás
2010. 04. 17 20:11.0.
Varjas Zsolti Varjas Zsolti adatlapja Számos helyen és különböző formában fogalmaztam már meg véleményemet magáról a horgászatról, a horgásztársadalomról, a megfelelő gazdálkodásról és a Merenyei Horgászparadicsomról - mert okkal adhatjuk neki ezt a jelzőt.

A beszélgetések során érik az embert olyan ingerek, amik arra késztetik, hogy megossza véleményét szélesebb körben, hogy minél több horgász érezhesse azt, ami az idő múlásával egyre ritkább lesz, és egyre kevesebb helyen lehet érezni - "haza megyek Merenyébe" ! Nem csupán szójáték, és természetesen nem földrajzi értelemben kell hazának tekinteni, nem egy otthon, hanem egy család, aki ott vár ránk, akiknek egy része komoly munkával és áldozatos hozzáállással teszi kellemesebbé és felszabadultabbá a pihenésünket, ott tartózkodásunkat. És van egy része a családnak, akik vendégként, szinte hetente késztetést éreznek arra, hogy találkozhassanak elsősorban egymással, a vízzel, azzal a látvánnyal, illattal, széllel, napfelkeltével, naplementével, ami csak ott Merenyén olyan.

Rohanunk nap, mint nap. Mindenki hajszolja magát, a munka és pénzkeresés az, ami a legfontosabb részét és legtöbb idejét tölti ki az embereknek. A megélhetés és a jobb, színvonalasabb élet az, ami ösztönössé teszi bennünk ez irányú hajlamainkat. A társasági élet, a hobby, a tartalmas szabadidő eltöltése sajnos egyre jobban háttérbe szorul, néha idő, néha az anyagiak hiányában. A családi kör az, ahol feltöltődhetünk energiával. Otthon a családunkban, élvezve gyermekeink őszinte rajongását a világ dolgai iránt. De belül tudjuk, kell egy hely, egy "menedék" ahol felhőtlen, szabad és mindenekelőtt természetesen őszinte közegben vagyunk! A természet gyönyörű egyszerű és apró csodáival magunk maradhatunk, ill. barátainkkal lehetünk. Nekünk ez Merenye!

Tudom, furcsán hangzik, de vagyunk néhányan, akik így gondoljuk. Nem a fejenként elvihető nemes halak darabszáma, méretkorlátozása, vagy az "egyéb" halak elvihető súlyhatára érdekel bennünket. Természetesen nem akarok álszent lenni, hiszen néha elvisszük azt a halat, amit érdemesnek tartunk a kiválasztott recept elkészítésére. De nem megy a hűtőládába, nem "termelünk" piacra, hanem élvezzük a hal becserkészésének különböző módját, a horgászat öröme az, amiért ezt a szép időtöltést választottuk. Nincs vadonatúj pick-up terepjárónk, nem hordunk méregdrága ruhákat, és nincsenek felső kategóriás horgász eszközeink. Tudunk örülni egy szép dévér vehemens kirohanásának a feederbotos horgászat során, egy-egy nagy ponty ellenálló harcának, szájában a felkínált csalival, a süllők semmivel össze nem téveszthető kapásának, ahol a "hosszúra engedett" karika koppan a horgászbot testén, vagy esetleg egy bajuszos harcsa határozott, ellenállást nem tűrő kapására leszünk figyelmesek. Egy biztos. Csodálatos érzés. Csodálatos, hogy a természet egy szelete, a víz és a benne rejlő kivételes és szinte hazánkban egyedülálló halállománya ennyire összetart bennünket. No és az emberség, a természet, a halak iránt érzett tisztelet és alázat. Összefűz embereket, barátságok szövődnek, és számtalan alkalommal találkozik itt rég nem látott horgásztárssal az ember, aki az ország vagy Európa másik tájáról érkezett ide. Legyen pontyhorgász, vagy elszántan a ragadozó halak után kutató sporttárs.. Mindegy. Örülünk, ha látjuk egymást, és örülünk, hogy van egy "sziget" ahol barátokkal, családdal, vagy néha egyedül, de közel kerülünk az általunk annyira szeretett természethez.
Aki még nem tapasztalta meg, annak ajánlom szívből, mihamarabb látogasson el ide. Aki tudja és átélte már a "MERENYEI CSODÁT" annak kívánom, hogy minél többször legyen alkalma újra és újra átélni ezt a csodát!
2010. 01. 31 20:49.0.
Varjas Zsolti Varjas Zsolti adatlapja Merenye híréhez méltóan csodálatos volt a tavalyi évben! Számos alkalommal töltöttük az éjszakát fiammal és barátommal Attilával a tóparton, hallgatva a süllők mindennél szebb és csodálatosabb rablásait, és néha részesei voltunk egy-egy pillanatra a gyönyörű ragadozó életük s vadászatuk képeinek, amikor sikerült egy-egy példányt horogra csalni. Semmivel össze nem hasonlítható érzés, amikor szákolás vagy kiemelés előtt megpillantom a tüskés hátat, mérettől függetlenül. Gyönyörű termete, csillogó teste szívdobogtató!

Nagyon jó érzés látni és érezni, hogy a süllő állomány Merenyén ismét csodálatos, hála a jó gazda gondosságának! Kívánom, hogy az áldozatos munkát siker és eredmény koronázza, nekünk pedig adassék meg, hogy nagyon sokszor láthassuk még a naplementét, és a napfelkeltét ott, ahol mindig a legszebb - Merenyén!
Szólj hozzá!
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

 

Horgászvizek: Tározók

Keresés a horgászvizek között:

Legújabb horgászvíz hozzászólások

Horgászindex

Háttérképek

 

Belépés
E-mail címed:

Jelszó:


Elfelejtettem a jelszavam

REGISZTRÁCIÓ
ATTRACTIVE T-MATCH ALLROUND bot
ATTRACTIVE T-MATCH ALLROUND bot
A match technikával elérhető leghosszabb dobásokra alkalmas
DIAMOND STEEL WIRE, befűződrót
DIAMOND STEEL WIRE, befűződrót
FINGER PROTECTOR, ujjvédő
FINGER PROTECTOR, ujjvédő
Nagy távolságra történő, nagy erőhatást kifejtő dobáshoz
nyaralo nyaralo

Több mint 1000 horgászvíz térképpel
horgaszvizek terkep

Magyarország horgászvizei: információk, útleírások, fogható halak

 

Címkék:

 simano kupa 2010   harcsafogá   tt fisching 390   egészségügyi tó   öcsödi holt körös   ingyenes tavak   Szusi   horvátország   betta harcoshal   Harcsás tó   zsínor tekercselése   horgászamatőr   engedéj nélkül horgászok   Bogács horgásztó   nyeletõfékesorsó   Katalintó   legyezöhorgászat   területi engedély vajdácska   IZSÁKI HALASTÓ   zebrahal   kelehal   rétmajor   sipos-tó   halkatrasz 

Vissza a főoldalra - Impresszum - Adatvédelem - Copyright - Kapcsolat - Média ajánlat - Hibabejelentés - Honlap térkép