Horgász.hu

Hazai halaink

Legújabb halreceptek

 

 

Közép-Magyarországi időjárás-előrejelzés:

Aktuális időjárás:
Budapest: 18°C, 3.6 km/hváltozó szél, közepesen felhős

Előrejelzés:
Ma:
Hőmérséklet: min hold 9°C, max nap 21°C Idő: közepesen felhős

Holnap:
Hőmérséklet: min hold 8°C, max nap 21°C Idő: gyengén felhős

15 napos időjárás-előrejelzés a Köpönyeg.hu oldalon!


Időjárás előrejelzés

Összefoglaló: 2016.09.25: Az Azori-szigetek és a Baltikum között magasnyomású övezet húzódik. Az észak-atlanti régióban, kontinensünk sarkvidéki részén, valamint a Kelet-európai-síkság déli részén ciklonok örvénylenek. A magaslégköri térképeken már-már a nagy nyári hőhullámokat előidéző, úgynevezett "ómega" időjárási helyzet képe tárul szemünk elé: nyugaton és keleten mélyen délre nyúló teknő, közöttük pedig még a sarkkörtől is északabbra nyomuló gerinc. Ez a szituáció most nem bizonyul tartósnak, de egyelőre Skandinávia fölé szokatlanul enyhe légtömegek áramlanak Közép-Európán keresztül. A legészakibb területeken ennek hatása már kevésbé tud érvényesülni az egyre rövidülő nappalok miatt, délebbre viszont sokfelé 20 fok körüli hőmérsékletű időt okoz. Az Ibériai-félszigeten erre még egy lapáttal rátesz az időjárás, az előttünk álló napokban több helyen 30 fok környékére emelkedik a hőmérők higanyszála. Kiadósabb csapadék az óceánhoz közel eső területeken, kiemelten a Brit-szigetek térségében fordul elő, valamint Oroszország európai részein. Utóbbihoz az északi vidékeken ráadásul mindössze 5-10 fokos nappali maximumok párosulnak. A Kárpát-medencét egy okklúziós front maradványa érinti a hét utolsó napján, ez azonban komoly változást nem idéz elő. Több felhő lesz fölöttünk, de érdemi csapadék nélkül. A hőmérséklet esik vissza 1-2 fokkal.

Ma délután: Változóan felhős, jobbára száraz időre számíthatunk ma. Vastagabb, tartósabb felhőtakaró eleinte az Északi-középhegység térségében, valamint az Alföld középső területei fölé várható, később az ország középső tájain növekszik meg erősebben mennyisége. Néhol előfordulhat gyenge zápor, szemerkélő eső. Az északkeleti csücsökben szinte zavartalan napsütésre van kilátás, a Dunántúl nyugati felén is inkább csak vékony fátyolfelhőzet takarja a napot. A keleti, északkeleti szél többnyire gyenge lesz, északkeleten időnként kissé feltámad a légmozgás. A hőmérséklet csúcsértéke jellemzően 18 és 23 fok között alakul.

Holnap délelőtt: Éjszaka a vastagabb felhősáv a Dunántúl fölé húzódik, keleten egyre több helyen derül ki az ég. Jelentéktelen mennyiségű csapadék néhol továbbra is előfordulhat. Az Északi-középhegység keleti felén a szélvédettebb völgyekben helyenként köd képződhet. A keleties irányú légmozgás gyenge marad, az Alföldön lehetnek időnként mérsékelt széllökések. A legalacsonyabb hőmérséklet általában 5 és 12 fok között szóródik, a kevésbé felhős keleti megyékben a fagyzugos helyeken számíthatunk alacsonyabb értékekre.

Holnap délután: Folytatódik a változóan felhős, de alapvetően száraz időjárás. A felhőátvonulásokból számottevő csapadék sehol nem várható, pár órás napsütésre országszerte számítani lehet. Az északkeleti szél gyenge lesz. A délutáni órákra 18-21 fokig emelkedik a hőmérséklet.

forrás: www.metnet.hu

Hőtérkép

Hőtérkép

forrás: www.idokep.hu

 


Gyenge fogási esély
Napkelte: 06:35
Napnyugta: 18:35
Holdkelte: 00:37
Holdnyugta: 15:45

Horgászvizeink

Keresés a horgászvizek között:

Legújabb horgászvíz hozzászólások

Horgászindex

Háttérképek

Horgászfilmek

Legújabb horgászfilmek

Horgász kvíz

Horgász szabályok

Legújabb blog hozzászólások

 

Belépés
E-mail címed:

Jelszó:


Elfelejtettem a jelszavam

REGISZTRÁCIÓ
T-FORCE BRAIDED PE fonottzsinór
T-FORCE BRAIDED PE fonottzsinór
Átmérő:: 0.15 mm, Hossz 275 m,
Szakítószilárdság: 7.960 kg
BLACK KNIGHT pergető bot
BLACK KNIGHT pergető bot
Hossz: 2,70 m; Dobósúly: 15-45 g
Bot akció: Heavy
QOSMIO CX FD orsó
QOSMIO CX FD orsó
Speciális zsinórfeltekerési rendszerrel
Formax FX SPIN
Formax FX SPIN
Átmérő: 0.16 vagy 0.18 mm
Szakító szilárdság: 3.800 kg
nyaralo

Több mint 1000 horgászvíz térképpel
horgaszvizek terkep

Magyarország horgászvizei: információk, útleírások, fogható halak

 

Címkék:

 horgászmúzeum   Lepidorhombus boscii   Caranx ignobilis   török   betekints   Yo-Zuri Alie Kill Fish wobbler   Black Label Baits Bojli White Choclate   sráczhal   halfajtái   malom-ér   van staal   szilas-patak   GAMAKATSU 1050N V-HEAD   balint képek   méhhal   derekegyházihorgásztó   györgypaducz   las vegas   rakacai tó napijegy   odyssey fx35   Olasz paduc   etetõhajó vásárlás   redheat   Byron XEDO 

Vissza a főoldalra - Impresszum - Adatvédelem - Copyright - Kapcsolat - Média ajánlat - Hibabejelentés - Honlap térkép