Keresés:
Horgász.hu

Hazai halaink

Legújabb halreceptek

 

 

Közép-Magyarországi időjárás-előrejelzés:

Aktuális időjárás:
Budapest: 7°C, 7 km/hÉK-i szél, borult

Előrejelzés:
Ma:
Hőmérséklet: min hold 2°C, max nap 10°C Idő: közepesen felhős

Holnap:
Hőmérséklet: min hold 1°C, max nap 11°C Idő: gyengén felhős

15 napos időjárás-előrejelzés a Köpönyeg.hu oldalon!


Időjárás előrejelzés

Összefoglaló: 2014.10.25: Európa nagy részének időjárást ciklonok teszik változékonnyá. Egy nagy kiterjedésű mediterrán ciklon örvénylik a Balkán-félsziget felett, mely ott és Közép-Európa délkeleti felén - beleértve hazánkat - is csapadékos időt okoz. A ciklon előoldalán még enyhe idő jellemző 15, 20 fok körüli maximumokkal, a hátoldalán viszont több helyen már a 10 fokot sem éri el a csúcsérték. Kisebb méretű ciklon található Oroszország felett, melyből a térségben többfelé fordul elő havazás. A ciklon és a tőle nyugatra, Skandinávia felett elhelyezkedő anticiklon közös áramlási rendszerében igen hideg levegő halad dél felé, így Kelet- és Északkelet-Európában sokfelé egész nap fagy, éjszaka pedig a -10 fok alatti értékek sem ritkák. Emellett Közép-Európa keleti felén is előfordulnak reggeli fagyok. A harmadik ciklon Izland környékén helyezkedik el, és enyhe, de páradús légtömeget szállít Nyugat- és Északnyugat-Európa fölé, ezért ott is sokfelé esik az eső. Csendesebb idő a kontinens középső, szűk sávjában jellemző, de itt helyenként tartós köd, ködfelhőzet is kialakul. A hőmérséklet északkeletről délnyugatra haladva jelentősen emelkedik, a fagyos kelet-skandináv és balti tájakkal szemben az Ibériai-félsziget középső és délnyugati részén még 25 fok feletti maximumok is előfordulnak.

Ma délelőtt: Szombat reggelre az északi és keleti területeken felszakadozik a felhőzet, a déli és nyugati tájakon marad sok felhő, itt kisebb szitálás is kialakulhat még, de jelentős csapadék már nem várható. Az északi, északkeleti szél gyenge lesz. Helyenként párássá válik a levegő, kisebb ködfoltok is kialakulhatnak. A hajnali órákra többnyire 2 és 6 fok közé csökken a hőmérséklet, a mélyebben fekvő, kevésbé felhős északkeleti tájakon azonban gyenge fagyot sem lehet kizárni.

Ma délután: Szombat délután a Dunántúlon még erősen felhős lesz az ég, míg az ország más részein inkább napos időre lehet számítani, csapadék már sehol sem várható. A változó irányú légmozgás többnyire gyenge lesz. A hőmérséklet a délutáni órákra általában 9 és 13 fok közé emelkedik.

Holnap délelőtt: Vasárnap reggelre tovább csökken a felhőzet. A légmozgás általában gyenge lesz. Sok felé párássá válik a levegő, több helyen köd is kialakulhat. A hajnali órákra többnyire 0 és 4 fok közé csökken a hőmérséklet, de gyenge fagy továbbra is csak az északkeleti országrészben fordulhat elő.

forrás: www.metnet.hu

Hőtérkép

Hőtérkép

forrás: www.idokep.hu

 


Nagyon jó fogási esély
Napkelte: 07:17
Napnyugta: 17:38
Holdkelte: 08:42
Holdnyugta: 18:43

Horgászvizeink

Keresés a horgászvizek között:

Legújabb horgászvíz hozzászólások

Horgászindex

Háttérképek

Horgászfilmek

Legújabb horgászfilmek

Horgász kvíz

Horgász szabályok

Legújabb blog hozzászólások

 

Belépés
E-mail címed:

Jelszó:


Elfelejtettem a jelszavam

REGISZTRÁCIÓ
 
Több mint 1000 horgászvíz térképpel
horgaszvizek terkep

Magyarország horgászvizei: információk, útleírások, fogható halak

 

Címkék:

 úszórögzítõ   harcsázo botok   ráspóhal   szoláris napló   SALMO Sting S9F SMB   harcsarekord 2010   Újhegyi horgásztó   1. horgásztanya   vario-feder rod pd   METRO tó   márna elkészitése   veszprém megyei horgásztavak   Yo-Zuri Magnet Darter wobbler   KETBODONY Ihorgaszegyesulet   galériánk   fazekas   jeges keszeg   halimba   hobbi horgász   nap felkelte   SHIMANO Alivio BX Match 420   Rapala Shad Rap SR09HT   kosárlabda pörgetés   Tonhal saláta ala jita 

Vissza a főoldalra - Impresszum - Adatvédelem - Copyright - Kapcsolat - Média ajánlat - Hibabejelentés - Honlap térkép