Horgász.hu

Hazai halaink

Legújabb halreceptek

 

 

Közép-Magyarországi időjárás-előrejelzés:

Aktuális időjárás:
Budapest: 11°C, 5 km/hÉ/ÉNY-i szél, pára

Előrejelzés:
Ma:
Hőmérséklet: min hold 10°C, max nap 20°C Idő: gyengén felhős

Holnap:
Hőmérséklet: min hold 14°C, max nap 21°C Idő: zápor

15 napos időjárás-előrejelzés a Köpönyeg.hu oldalon!


Időjárás előrejelzés

Összefoglaló: 2015.10.06: Kontinensünk környezetében élénk ciklontevékenység csak a Brit-szigetek környékén, illetve az északkeleti peremvidékeken, a Skandináv-félsziget északi része és az Ural-hegység fölött zajlik. Európa középső és keleti területén anticiklon, leszálló légmozgások határozzák meg az időjárást. Az atlanti ciklon hatása alá kerülő területeken ma a brit, spanyol és francia területeken többfelé lesz csapadékos az idő. Közép-Európa keleti felén, Kelet-Európa egy részén és a Földközi-tenger medencéjében a csúcshőmérsékletek még elérik, kissé meg is haladják a 20 fokot. Ugyanakkor északkeleten kifejezetten hűvös van: a Skandináv-félsziget és a Kelet-Európai-síkság északi részén a maximum-hőmérséklet mindenhol 10 fok alatt marad, az Északi-Ural térségében pedig csak 0 fok körüli. Hétfőn hazánkban a középső és keleti országrészben megnövekszik a felhőzet, szórványosan csapadék is előfordul. A hőmérsékletek nagyjából a sokévi átlag közelében alakulnak.

Ma délelőtt: Az előttünk álló éjszakán kezdetben mindenütt csökken, feloszlik a felhőzet, újabb felhősödés nyugat felől várható a hajnali óráktól. Azonban a párás levegőnek és a kiterjedt szélcsendnek köszönhetően több helyen, főként a Dunától keletre sűrű köd képződik. A Dunántúlon egyébként gyenge déli, délkeleti irányú légmozgásra számíthatunk. A legalacsonyabb hőmérséklet jellemzően 9 és 13 fok között alakul, de a tartósan derült, ködmentes tájakon helyenként pár fokkal hidegebb is lehet.

Ma délután: Az éjszaka képződött köd és rétegfelhőzet csak lassan oszlik fel, helyenként - főleg északkeleten és az Északi-középhegységben - akár egész nap megmaradhat. Máshol a magasszintű felhőzet és a gomolyfelhők mellett néhány órás napsütésre is számíthatunk. A késő délutáni, kora esti óráktól a Dunántúl nyugati, délnyugati tájain már kisebb eső, záporeső is valószínű. Északkeleten alig mozdul a levegő, máshol gyenge, a Kisalföldön mérsékelt déli-délkeleti szél várható. A hőmérséklet csúcsértéke általában 17 és 22 fok között alakul, de az egész nap párás helyeken hűvösebb lehet.

Holnap délelőtt: Szerdára virradóan a Dunántúlon további szórványos esőzésre számíthatunk. Északkelet felé haladva kevesebb lesz a felhő, ugyanakkor ismét kialakulhatnak ködfoltok, igaz, a keddinél jóval kisebb területi lefedettséggel. A keleti, északkeleti szél gyenge marad. A minimum-hőmérséklet többnyire 9 és 14 fok között szóródik, az Északi-középhegység és az Észak-Alföld mélyebben fekvő helyein pár fokkal alacsonyabb értékek is előfordulhatnak.

forrás: www.metnet.hu

Hőtérkép

Hőtérkép

forrás: www.idokep.hu

 


Gyenge fogási esély
Napkelte: 06:49
Napnyugta: 18:14
Holdkelte: 00:15
Holdnyugta: 15:07

Horgászvizeink

Keresés a horgászvizek között:

Legújabb horgászvíz hozzászólások

Horgászindex

Háttérképek

Horgászfilmek

Legújabb horgászfilmek

Horgász kvíz

Horgász szabályok

Legújabb blog hozzászólások

 

Belépés
E-mail címed:

Jelszó:


Elfelejtettem a jelszavam

REGISZTRÁCIÓ
horgasz polo

horgasz polo
 
Több mint 1000 horgászvíz térképpel
horgaszvizek terkep

Magyarország horgászvizei: információk, útleírások, fogható halak

 

Címkék:

 csuka fûszerezése   waramund   busák   Centrophorus lusitanicus   dajka cápa   Zolán tó   PERFECT Straight Match Sensitive   csorba - to   sufix englis match   PELZER Matrix Chunks   puffer    Celldömölki-tó    borsodmegye   kamikaze   fűzfahal   vizi kutya   amuretetés   olajos hal   tüttösp   gomba halastó   fonyod balatoni horgásznapijegy   K VI   peca-tura   Oláhréti-tó 

Vissza a főoldalra - Impresszum - Adatvédelem - Copyright - Kapcsolat - Média ajánlat - Hibabejelentés - Honlap térkép