Horgász.hu

Hazai halaink

Legújabb halreceptek

 

 

Közép-Magyarországi időjárás-előrejelzés:

Aktuális időjárás:
Budapest: 0°C, 2.61 km/hÉszaki szél, borult

Előrejelzés:
Ma:
Hőmérséklet: min hold -3°C, max nap 4°C Idő: erősen felhős

Holnap:
Hőmérséklet: min hold -1°C, max nap 5°C Idő: szitálás, gyenge eső

15 napos időjárás-előrejelzés a Köpönyeg.hu oldalon!


Időjárás előrejelzés

Összefoglaló: 2015.11.27: Izlandtól északkeletre ciklon örvénylik, közben a Brit-szigetektől délnyugatra anticiklon erősödik. A kettő közötti áramlási rendszer elnyúló frontjai már elérték Európa belső területeit is, így e tájakon sok a felhő és többfelé hull eső, északon hó. A Közép-Európát elöntő hideg egészen délre jutott, a mediterrán térségben újabb ciklonokat létrehozva. E légörvényeknek köszönhetően a Balkán-félszigeten és Dél-Olaszországban is felhős és többfelé csapadékos az idő. E két örvény között messze Északkelet-, illetve Délnyugat-Európában jellemzően az anticiklonok tevékenykednek, főként utóbbi tájakon sokat süt a nap, északkeleten azonban többfelé előfordulnak makacs ködfoltok, csapadék is. A következő 36 órában a Kárpát-medence egyre inkább a ciklon frontjainak hatása alá kerül. Ennek megfelelően sok felhőre, időnként gyenge csapadékra és párásságra, a városokban rossz levegőminőségre számíthatunk. Folytatódik a hideg, kora télies időjárás, éjszaka többfelé gyenge faggyal, napközben is inkább 5 fok alatti csúcshőmérsékletekkel.

Ma délelőtt: Az éjszakai órákban nyugaton átmenetileg csökken, majd hajnaltól ismét megvastagszik ott is a felhőzet. Folytatódik a borongós, párás időjárás. A Dunától keletre, elsősorban északkeleten előfordulhat gyenge eső, szitálás, hószállingózás, esetleg ónos szitálás. Általában gyenge vagy mérsékelt lesz az északi szél, de nyugaton megerősödik a légmozgás. A legalacsonyabb hőmérséklet fagypont körül, kevéssel alatta várható.

Ma délután: Pénteken napközben is többnyire erősen felhős vagy borult időre készülhetünk, napsütés délelőtt északnyugaton, délután inkább északkeleten lehet, ahol délutánra jelentősebben csökkenhet a felhőzet mennyisége. Helyenként, inkább a Dél-Dunántúlon hószállingózás, gyenge szitálás még lehetséges. Nyugaton a mérsékelt északi szelet időnként élénk lökések kísérik, másutt gyenge marad a légmozgás. A legmagasabb hőmérséklet 2 és 6 fok között várható.

Holnap délelőtt: A Dunántúlon, főleg annak is a nyugati részén szakadozott lesz a felhőzet, arrafelé több-kevesebb napsütés is várható. A Dunától keletre erősen felhős vagy borult égbolt lesz a jellemző, szórványosan kisebb esővel, esetleg havas esővel. Az északnyugati szél a Bakonyban, a Balaton és a főváros környékén valamint a Dél-Alföldön megélénkül, helyenként meg is erősödik. Másutt, elsősorban a délnyugati határszélnél és északkeleten legfeljebb mérsékelt lesz a légmozgás. A legalacsonyabb hajnali hőmérsékletek nyugaton -3 és 0 fok között, a Dunától keletre -1 és +2 fok között szóródnak.

forrás: www.metnet.hu

Hőtérkép

Hőtérkép

forrás: www.idokep.hu

 


Nagyon jó fogási esély
Napkelte: 07:05
Napnyugta: 15:57
Holdkelte: 17:48
Holdnyugta: 08:14

Horgászvizeink

Keresés a horgászvizek között:

Legújabb horgászvíz hozzászólások

Horgászindex

Háttérképek

Horgászfilmek

Legújabb horgászfilmek

Horgász kvíz

Horgász szabályok

Legújabb blog hozzászólások

 

Belépés
E-mail címed:

Jelszó:


Elfelejtettem a jelszavam

REGISZTRÁCIÓ
horgasz polo

horgasz polo
 
Több mint 1000 horgászvíz térképpel
horgaszvizek terkep

Magyarország horgászvizei: információk, útleírások, fogható halak

 

Címkék:

 undorka   amuros víz   Lepidorhombus whiffiagonis   radarok   szenzoros pergetõ botok   legyezett   fordítás   D.A.M Quick 3x40   látóképi halastó   Erzsébet tó   maconkai tavak   farokuszony   dobóka   Kétoldalas doboz   horgász napijegy szamosújlak   kutfej2   ponty keserû   süksdi tó   fõcsatorna   tükrös ponty   tolnai tavak   csotó   kõvágó   pest 

Vissza a főoldalra - Impresszum - Adatvédelem - Copyright - Kapcsolat - Média ajánlat - Hibabejelentés - Honlap térkép