Horgász.hu

Hazai halaink

Legújabb halreceptek

 

 

Közép-Magyarországi időjárás-előrejelzés:

Aktuális időjárás:
Budapest: 10°C, 7.56 km/hÉ/ÉNY-i szél, borult

Előrejelzés:
Ma:
Hőmérséklet: min hold 6°C, max nap 11°C Idő: eső

Holnap:
Hőmérséklet: min hold 7°C, max nap 10°C Idő: eső

15 napos időjárás-előrejelzés a Köpönyeg.hu oldalon!


Időjárás előrejelzés

Összefoglaló: 2016.10.21: Középpontjával a Kelet-Európai-síkság középső része felett nagy kiterjedésű anticiklon helyezkedik el. A magasnyomású képződmény hatása a Fekete-tenger északi partvidékétől Norvégia északi részéig érezhető. Területén túlnyomóan száraz, hideg az idő. Ugyancsak anticiklon határozza meg az időjárást a Brit-szigeteken, és Nyugat-Európa legnagyobb hányadán. A leszálló légmozgások hatására ezeken a vidékeken sem fordul elő csapadék. Ezzel éles ellentétben igen csapadékos az idő Közép-Európában az ott örvénylő sekély ciklon következtében. Az Alpok vidékén, a Kárpát-medence egy részén, továbbá a Német-Lengyel-síkságon, Dániában és a Benelux-államokban gyakori az eső, a zápor. Az Alpok déli területein heves esőzés is előfordul. A következő 36 órában a térségünk időjárását meghatározó sekély ciklon alig változtatja a helyét. A hozzá tartozó frontálzóna és nedves légtömegek térségünk fölött vesztegelnek. Ezért országunkban mindvégig túlnyomóan borult időre, ismétlődő, több helyen kiadós csapadékhullásra számíthatunk. Hőmérsékleti szempontból megosztott lesz térségünk. Míg nyugaton a sokévi átlagnál alacsonyabb nappali hőmérsékleteket mérhetünk, addig keleten a maximum-hőmérsékletek meghaladják az átlagost.

Holnap délelőtt: Továbbra is sok lesz a felhő az ország felett. Csak a nyugati határ környezetében, illetve a Dél-Alföldön csökkenhet időnként a felhőzet. A késő esti órákban a csapadékhullás súlypontja keletre, északkeletre helyeződik, ott helyenként intenzív eső is előfordulhat. Ugyanakkor a Dunántúlon átmenetileg megszűnik a csapadék. Az éjszaka második felében, hajnalban aztán délnyugat felől újabb csapadékzóna éri el a Dunántúlt: ott mind nagyobb területen ered el ismét az eső. Gyenge lesz a szél, iránya a Dunántúlon északi, északnyugati, a Dunától keletre délkeleti, keleti. A legalacsonyabb hőmérséklet 5 és 10 fok között valószínű, a Dunántúlon mérhetjük majd az alacsonyabb, a Duna vonalától keletre pedig a magasabb értékeket.

Holnap délután: Túlnyomóan borult lesz az ég, csak a késő délutáni, esti órákban kezd csökkenni a felhőzet a Dunántúl nyugati, délnyugati területein. Sokfelé számíthatunk esőre, záporesőre. Több helyen ismét nagyobb mennyiségű csapadék hullhat. A Dunántúlon többnyire gyenge északi, északkeleti szél fúj majd. A Dunától keletre a szél iránya délkeleti, keleti lesz. Az Alföld középső sávjában a szél gyakran megélénkül, különösen a déli vidékeken erős széllökés is előfordulhat. Marad a hőmérsékleti megosztottság az országban: a Dunántúl legnagyobb részén a legmagasabb hőmérséklet csak 10 fok körül alakul, a Dél-Alföldön azonban a csütörtök délutánhoz hasonlóan 15, 16 fok is lehet.

Holnapután délelőtt: Szombat reggel a Dunántúlon már gyengén vagy változóan felhős lesz az ég, a csapadék megszűnik. A Dunától keletre még sok lesz a felhő az égen, további, de már kisebb mennyiségű esővel, záporral. A Tiszántúlon a délnyugati, másutt az északnyugati szél időnként megerősödik. A legalacsonyabb hajnali hőmérsékletek általában 4 és 9 fok között alakulnak, nyugaton, ahol kevés lesz a felhő, 0-2 fokig is lehűlhet a levegő.

forrás: www.metnet.hu

Hőtérkép

Hőtérkép

forrás: www.idokep.hu

 


Jó fogási esély
Napkelte: 07:10
Napnyugta: 17:46
Holdkelte: 21:30
Holdnyugta: 11:57

Horgászvizeink

Keresés a horgászvizek között:

Legújabb horgászvíz hozzászólások

Horgászindex

Háttérképek

Horgászfilmek

Legújabb horgászfilmek

Horgász kvíz

Horgász szabályok

Legújabb blog hozzászólások

 

Belépés
E-mail címed:

Jelszó:


Elfelejtettem a jelszavam

REGISZTRÁCIÓ
T-FORCE BRAIDED PE fonottzsinór
T-FORCE BRAIDED PE fonottzsinór
Átmérő:: 0.15 mm, Hossz 275 m,
Szakítószilárdság: 7.960 kg
BLACK KNIGHT pergető bot
BLACK KNIGHT pergető bot
Hossz: 2,70 m; Dobósúly: 15-45 g
Bot akció: Heavy
QOSMIO CX FD orsó
QOSMIO CX FD orsó
Speciális zsinórfeltekerési rendszerrel
Formax FX SPIN
Formax FX SPIN
Átmérő: 0.16 vagy 0.18 mm
Szakító szilárdság: 3.800 kg
nyaralo

Több mint 1000 horgászvíz térképpel
horgaszvizek terkep

Magyarország horgászvizei: információk, útleírások, fogható halak

 

Címkék:

 horgász területi engedély holt duna   suri to   smart-read   használt csónakmotor   twisterező hely   TOP MIX Complete Mix Vanília   fogassüllő   horgaszvizek hollandiaban   uborkahal   bugac   Rapala Original Floater F11GFR   malomvölgy   morethan   Sült tengeri hal hagymaágyon   pontyka   galériánk   pergetés videók   zöld giliszta   horgász cuc megrendelés   betekics   balatoni wobblerezés   napijegy sió   SALMO Executor IEX5SDR RH   Tonhal saláta fogyókúrázóknak 

Vissza a főoldalra - Impresszum - Adatvédelem - Copyright - Kapcsolat - Média ajánlat - Hibabejelentés - Honlap térkép